Vranje: Pritvor do 30 dana za devojku iz "golfa" koji se survao u Južnu Moravu 1Foto: V.R./Danas

Na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Vranju, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Anđeli S. (21) iz Predejana, zbog osnova sumnje da je počinila krivično delo iz člana 297 stav 1. „teško delo protiv bezbednosti saobraćaja“, potvrđeno je Danasu u Višem sudu u Vranju.

Advokat osumnjičene Dejan Antanasković iz Vranja potvrdio je u izjavi za Danas da je na današnjem saslušanju njegova klijentkinja priznala „izvršenje krivičnih dela“.

– Pritvor je određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti – rekao je za portal Danasa Antanacković.

Narednih dana na predlog tužilaštva trebalo bi da bude saslušano ukupno pet svedoka koji se direktno povezuju sa nesrećom koja se desila u prošlu subotu u ranim jutarnjim satima na regionalnom putu Vladičin Han – Predejane na mostu na izlazu iz tunela Manajle.

Za ovo krivično delo, sa smrtnim ishodom zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina zatvora.

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu desila na regionalnom putu Vladičin Han – Predejane, kada je vozilo marke „golf“ sletelo sa mosta u korito reke Južne Morave, dve osobe stare dvadeset godina su izgubile život, a dve, uključujući i osumnjičenu, prošle su sa lakšim povredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari