Vranje: Otvoren Centar za socijalno preduzetništvo 1Foto: Grad Vranje/vranje.org.rs

Socijalno preduzetništvo će obezbediti socijalnu inkluziju osoba iz društveno marginalizovanih grupa, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović na otvaranju Centra za socijalno preduzetništvo u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Vranju.

Opšti cilj programa je, kako je rečeno, „jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezujući ljude i resurse na održiv način“.

O projektu je govorio i direktor škole, Mome Andonović, ističući da je „svako preduzetništvo osnova napretka savremenog društva“.

Zamenica gradonačelnika dodala je da će Grad nastaviti da pomaže školske ustanove na teritoriji Vranja, jer, kako je rekla, rukovodstvo prepoznaje značaj ulaganja u obrazovni sistem.

„Grad ima veoma dobru saradnju sa upravom Ekonomsko-trgovinske škole. U rekonstrukciju dela krova uložili smo 4 miliona dinara, a isti iznos opredelili smo i u budžetu za ovu godinu. Rekonstruisan je, uz pomoć Grada, i deo mokrog čvora kod fiskulturne sale“, istakla je Jović.

Otvaranje Centra za socijalno preduzetništvo deo je projekta „Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih“, koji se realizuje u partnerstvu sa Srednjim opštinskim učilištem „Pero Nakov“ iz Kumanova i Centrom za regionalnu saradnju i održivi razvoj „Eko Balkan“ iz Ljiga, a finansiran je sredstvima IPA 2 programa prekogranične saradnje Srbije i Severne Makedonije.

Ukupna vrednost donacije iznosi 2,5 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada pročitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari