Promenama Statuta grada Vranja stvoreni su zakonski uslovi po kojima će Vranjska Banja i zvanično biti proglašena za prvu gradsku opštinu u sastavu SO Vranje.



– Utvrđena je procedura i rokovi, pa u naredna tri meseca treba da budu formirani svi organi izdvajanja ove opštine, koja će, potom, u narednih 90 dana, oformiti svoje organe – potvrdio je za Danas predsednik Opštinskog odbora DS u Vranjskoj Banji dr Slobodan Pejić.


Potpredsednik gradske skupštine Vranja Zoran Antić precizirao je da buduća gradska opština Vranjska Banja neće imati svoj statut, biće na budžetu grada Vranja, ali će imati veće gradske opštine, predsednika i opštinsku upravnu jedinicu.

U vranjskoj vladajućoj koaliciji (DS, SPS, NS i G17 plus) kažu da će nova opština imati sve potrebne zakonske ingerencije da samostalno odlučuje o pitanjima koja se tiču boljeg kvaliteta života svojih građana. Najozbiljniji kandidat za predsednika opštine je dr Slavica Sotirović, odbornica DS u gradskoj skupštini, koja uživa i poverenje najvećeg broja žitelja ovog turističkog mesta. Očekuje se da će članovi Opštinskog veća biti izabrani iz redova vladajuće koalicije na osnovu partijskih kvota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari