Odavno su upaljeni alarmi za uzbunu u Humskoj, a posle izgubljenog meča sa Vojvodinom dugo su bila upaljena i svetla u Partizanovom sportskom centru. Noć posle poraza, kojim je proćerdan i poslednji bod prednosti u odnosu na prvu „pratilju“ Crvenu zvezdu, ekipa je provela u karantinu, a kapiten Mladen Krstajić je dugo iza ponoći „držao bukvicu“ ekipi.


– Jesmo dugo ostali budni, ali niti je to bio sastanak po kazni, niti je Krle diktator koji nam je delio packe. Često „visimo“ u kapitenovoj sobi, jer od njega i cimera mu Saše Ilića možemo dosta pametnih stvari da čujemo. Svima nam je teško pao poraz od Vojvodine pa smo dugo pričali o tome šta je bilo i kako dalje. Uvek se držimo zajedno, i u dobru i u zlu – uverava nas vezista (još uvek) lidera šampionata Milan Smiljanić.

I, do kakvog ste zaključka došli?

– Svima nam je jasno da gore od ovoga ne može. Nedeljama ne igramo kako treba, ne ličimo više na ekipu koja je bila učesnik Lige šampiona i jesenas onako dominirala domaćim fudbalom, ali smo se pokrivali rezultatima. Onaj poraz od Zvezde u Kupu nije nas koštao finala, ali nam je utakmica sa Vojvodinom pojela poslednju zalihu u bodovima. Krajnje je vreme da se trgnemo, uspravimo, isprsimo i, u inat svima, vratimo na šampionski kolosek. Još smo gospodari svoje sudbine.

Zašto ste došli u ovu situaciju da od maltene gotovog napravite veresiju? Da li su u pitanju samo odlasci Moreire i Klea?

– Znam da bi svi od nas igrača hteli da čuju kako ne možemo ili manje vredimo bez njih dvojice. Ali, nije tako, ma koliko su oni značili za Partizan. Ni najveći klubovi na svetu ne zavise od odlaska, povrede ili forme jednog ili dva igrača. Ni za Partizanov pad nisu krivi pojedinci. Mnogo je zašto i zato, a krivica zajednička. Pre ili kasnije, svi dođu u krizu, samo što je naša potrajala duže nego što smo očekivali. U nju smo upali kao grupa, samo tako možemo i da izađemo iz nje. Možemo to.

Curi vam vreme za „vađenje“. Da li vam duel sa Zvezdom dolazi u zao čas ili je baš taj meč idealna prilika za povratak na staro?

– Uvek su večiti derbiji bili mač s dve oštrice. Nekada te „sahrane“, a nekada „vaskrsnu“. A ovaj ima najveći mogući ulog. Ko ga dobije taj će gotovo sigurno uzeti titulu. Sami smo doveli komšije sebi uz rame, pa ih jedino mi možemo saplesti u trci za najvažniji trofej. Nema nam druge nego da svom silinom uđemo u taj „rat“. Verujte da odavno nismo bili naoštreniji za jedan derbi, a za trenera Stanojevića sam siguran da će napraviti pravu taktiku i složiti dovoljno hrabru i pametnu ekipu, spremnu da izdrži sve pritiske i u „meču svih mečeva“ pokaže pravo, tj. staro lice. Partizan može biti agresivan, opasan i efikasan kao pre. Idemo na sve ili ništa protiv Zvezde, sa verom da možemo odneti ceo plen.

Rival verovatno neće imati podršku svojih „delija“. Verujete li da će Sever, zbog Velike subote, ostati prazan i da li u tome vidite prednost svog tima?

– Nisam nešto siguran da će biti sami protiv nas i naših navijača. Šta više, uveren sam da će stadion biti pun. Ako stvarno ne budu imali podršku s tribina neće im biti lako, ne bi ni nama u njihovoj koži, ali to su Zvezdine stvari, koje me se ne tiču – kaže Smiljanić i dodaje da bi mu titula u ovoj sezoni značila mnogo više od jedine koju ima, jer je tada odigrao samo par mečeva za prvi tim.

HTC u sponzorskom pulu

HTC korporacija, globalni lider u oblasti inovacija i dizajna mobilnih telefona, i fudbalski klub Partizan potpisali su juče u Grand kazinu dvogodišnji ugovor o sponzorskoj saradnji. Ispred tajvanske kompanije saradnju su sklopili Nikitas Glukas, regionalni direktor za Jugoistočnu Evropu, i Karina Pereira, marketing menadžer za isti deo Starog kontinenta, a u ime crno-belih generalni sekretar kluba Darko Grubor.

Adija pogrešio

Smiljanić je morao maltene da izgura s terena Adiju, koji je zbog ljutnje zbog zamene na meču sa Vojvodinom i incidenata u svlačionici posle toga odstranjen iz ekipe i verovatno završio pozajmicu u Partizanu.

– Nemam pravo da mu sudim, ali moram reći da mi je žao što je tako postupio. Dobar je momak i igrač, kojeg smo svi, kao i zemljaka mu Tejga, prijateljski dočekali. Razumem njegovo nezadovoljstvo neigranjem, nikome ne prija mala minutaža, ali moraju se poštovati pravila ponašanja i hijerarhija. Znam to iz ličnog iskustva, jer sam i sam bio stranac na pozajmici u stranom klubu – kaže Lola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari