Radio Novi Bečej, zahvaljujući entuzijazmu svih zaposlenih, volontera i saradnika, uspeo je da vrati sve dugove i tako otpočeo sa novim profesionalnim i etičkim odnosom prema svojim klijentima i poveriocima, saopštio je direktor Saša Dujin.

Za samo šest meseci vraćen je dug od 1,6 miliona dinara i regulisane sve zakonske obaveze, a obezbeđena su i dodatna sredstva od projekata. Radio Novi Bečej objavio je i prvi primerak eksperimentalne brošure Info NB.

– Primerak brošure dostavljamo lično, na kućnu adresu svakog građanina opštine. To svakako utiče na bolju informisanost, jer građani žele da znaju šta rade lokalna vlast i javna preduzeća, a interesuju ih i servisne informacije. Ne pretendujemo da postanemo novine ili časopis, već samo da omogućimo da svi građani imaju jednaku šansu da se informišu. Od sledećeg broja će ići i informacije na mađarskom jeziku – kaže direktor radija Saša Dujin.

Štampanje informativne brošure deo je projekta za koji je Radio Novi Bečej dobio 625.000 dinara od Fonda za otvoreno društvo Srbije. Cilj projekta je edukacija građanstva o pravima da znaju i budu informisani, a s druge strane, pomoć lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima da budu što transparentniji u svom radu.

Projekti

Radio Novi Bečej je dobio i sredstva za tri projekta od Pokrajinskog sekretarijata za informacije u ukupnom iznosu od 350.000 dinara. Ovim sredstvima će se uraditi generalni servis opreme radija, obezbediti uslovi za konačni tehnički prijem radio stanice i stvoriti uslovi za postavku sajta kao i striming emitovanja radijskog programa preko interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari