Vratiti filološko odeljenje Kruševačkoj gimnaziji

Sve više nezadovoljnih odlukom Ministarstva prosvete

Ostavite komentar


  1. Moje dete je završilo 2012.godine ovu vrstu nastave u Kruševcu i imala je fantastično obrazovanje. Na sam pomen Kruševačke Gimnazije i ovog odeljenja svi su na Fakultetu koji je upisala ( i završila sa visokim prosekom) stajala sa velikom dozom poštovanja jer su znali da im dolazi objektivno jak kadar. Ovo odeljenje je ponos svih koji su bili njihovi učesnici i kreatori tako da ga svakako treba zadržati a ne povećavati kvotu drugog odeljenja na uštrb ovoga. Imajte vere da će uvek biti novih kandidata koji će želeti da ga upišu i pronesu njegovu slavu dalje. Treba da nešto u životu dajete a ne samo da oduzimate. Državo, nemoj da si maćeha već budi malo i majka!

    1. Tako]e zadnjih godina nije se upisivao dovoljan broj učenika , pa su filološko odeljenje za nadarena učenike u Kruševačkoj gimnaziji upisivala i deca sa vrlo-dobrim ili dobrim uspehom što, moraćete se složiti, nije cilj odeljenje za nadarene učenike.

      1. Nije cilj Gimnazije da ima ovo odeljenje pošto poto i da srozava nivo koji je godinama građen a kako se zaposleni u njoj zalažu da se nastavi praksa sa ovim odeljenjem nešto mi ne pije vodu ovaj Vaš komentar! Podrška Gimnaziji za održavanje filološkog odeljenja!

      2. Ja bih samo ovom „koji se potpisao kao „obavesteni“ ipak rekao da je izgleda malo neobavesten.
        Upis u ova specijalizovana odeljenja ne vrsi se samo na osnovu uspeha iz osnovne skole,vec se polaze i dodatni prijemni ispit iz srpskog i engleskog jezika.
        Ukoliko dete ne polozi ova dva ispita,ne vredi mu ni odlican uspeh iz Osnovne skole.
        Takodje prosle godine se prijavilo 35 ucenika,a prijemni je polozilo 17.
        Tako da je zakljucak da ipak prolaze samo nadarena deca.

  2. Osvrnite se malo! Šta će deci da uče, da se školuju, da profesionalno napreduju kada im je izbor u gradu sveden na motanje kablova i ostale niskoprofitabilne profesije zasnovane na manuelnom radu.

    1. Slažem se sa komentarom Privrednika.Ja sam bivši ucenik ovog odeljenja.Završila sam sa odličnim uspehom srednjoškolski deo obrazovanja i bez problema upisala fakultet koji sam odabrala.I njega sam završila na budzetu sa visokim prosekom.Posao sam našla sama, iako u to malo ko veruje.Ali od prijavljenih 1500!!! kandidata ušla sam u poslednjih 10, posle šest intervjua.Naravno reč je ostranoj firmi jer naših skoro da više i nema.To je zahvaljujući mom odlicnom poznavanju dva strana jezika a sve zahvaljujući obrazovanju baš u spornom odeljenju gimnazije u Krusevcu. Diploma fakulteta mi je bila samo ulaznica za prijavu na konkurs. Privreda u Rasinskom okrugu je obrisana jednom velikom gumicom a sad su na red došle valjda i škole.Na kraju ćemo verovatno i ljude prebaciti na biračke spiskove opstine Beograd i tako i njih izbrisati sa lica ove jadne i napaćene zemlje duž KORIDORA- koji negde na nekoj mapi valjda postoji.Želela sam da radim u PPT- industriji hidraulike i pneumatike, nekadašnjem gigantu „mrske“ Titove Jugoslavije.Ali to se nikada neće desiti jer on vise ne postoji.Sada mogu, kako rece Privrednik da motam žičice za kabliće u pompezno novootvorenoj manufakturnoj radionici pod imenom Amphenol.Žao mi je sto sam se rodila u jednoj državi, obrazovanje stekla u drugoj a na kraju cu zavrsiti u Nemačkoj!!!

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.