Osnovna škola Dušan Ivović iz Kosanice, istureno odjeljenje u Đurđevića Tari, dobila je vrijednu donaciju od Narodne Republike Kine, koju im je uručio kineski ambasador u Crnoj Gori Ži Žaolin. Škola je na poklon dobila laptop računar, nekoliko lopti, a svaki đak škole u Đuđevića Tari na poklon je dobio ranac i školski pibor. Direktor Osnovne škole Dušan Ivović, Nebojša Rubežić kazao je da je đake obradovala ova donacija.


Nama je bila čast ugostiti kineskog ambasadora i proveli smo divne trenutke u prelijepom ambijentu zajedno sa učenicima koji su bili prezadovoljni i zahvalio bih se kineskom ambasadoru na posjeti. Ovo je bio dobar primjer saradnje škole sa Nevladinim organizacijama, jer NVO Tara već nekoliko godina organizuje manifesraciju Mostovi spajaju ljude u periodu kada je i dan škole i tada se u ovoj školi organizuje književno veče.koje je jako posjećeno, a iz te saradnje izrodila se i ova vrijedna donacija, kazao je Rubežić.

Inače ova donacija ostvarena je u saradnji sa NVO Tara i trebala je biti uručena u okviru manfestacije Mostovi spajaju ljude, ali je zbog obaveza ambasadora odložena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari