Na poslednjoj sednici Privremenog organa u Babušnici usvojen je predlog projekata kojima je ova opština konkurisala za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana.
Prema rečima predsednika Privremenog organa Ranka Jankovića, babušnička opština je konkurisala sa 24 projekta čija je ukupna vrednost oko 920 miliona dinara.

Na poslednjoj sednici Privremenog organa u Babušnici usvojen je predlog projekata kojima je ova opština konkurisala za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana.
Prema rečima predsednika Privremenog organa Ranka Jankovića, babušnička opština je konkurisala sa 24 projekta čija je ukupna vrednost oko 920 miliona dinara.

VRANJE: Prioritet izgradnja dečjeg vrtića

Vranje – Opština Vranje je kancelariji Nacionalnog investicionog plana predložila čak 41 projekat ukupne vrednosti preko tri milijarde dinara.

– Naš prioritet je projekat za izgradnju i opremanje dečjeg vrtića u naselju Asambair, čija je vrednost 87,5 miliona dinara. Budući da lokalna samouprava obezbeđuje lokaciju, kao i sve potrebne dozvole i priključke na infrastrukturu, ukupna vrednost dostiže oko sto miliona dinara – rekao je na javnoj prezentaciji predloženih projekata član Opštinskog veća Boban Stanković, naglasivši da ukoliko sredstva budu odobrena realizacija može da počne već u januaru naredne godine.

Najveći broj predloženih projekata iz vranjske opštine odnosi se na planove za rekonstrukciju lokalnih i regionalnih putnih prava, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, ali i na drugu fazu sređivanja depoa Narodnog muzeja u Vranju. Kao nerazvijena opština Vranje je oslobođeno participacije od 30 procenata u svakom od ponuđenih projekata.

Opština Vranje dala je podršku projektu koji je predložio grad Niš, a reč je o modernizaciji aerodroma Car Konstantin uz obrazloženje predsednika opštine Miroljuba Stojčića da je reč o strateškom projekatu važnom i za građane opštine Vranje.

– Realno je očekivati da se od sredstava NIP odobri finansiranje projekata čija je vrednost u visini našeg opštinskog budžeta, a to je oko 200 miliona dinara. Predali smo projekte za narednu godinu, a konkurs za 2009. godinu biće raspisan u martu 2008. godine – kaže Janković.
– Od izuzetne važnosti za našu opštinu je projekat rekonstrukcije vodovodne mreže čija je vrednost 130 miliona dinara. Značajan je i projekat nastavka izgradnje kupališnog kompleksa, s obzirom na to da je 60 posto tih radova završeno. Za završetak kupališta potrebno je oko 40 miliona dinara. Očekujemo da dobijemo bar 40 posto od tih sredstava. Za izgradnju sportske hale urađen je glavni projekat, a vrednost te investicije je oko 39 miliona dinara. Konkurisali smo i sa projektom sanacije, rekonstrukcije i dogradnje glavnog voda za vodovod do naselja Rakita, Zvonce i Zvonačka banja. Urađen je glavni projekat, a vrednost tih radova je oko 15 miliona dinara. Očekujemo i pomoć oko rekonstrukcije vodovodne mreže od Ljuberađe do Velikog Bonjinca i dogradnje kraka do Zavidinca. Vrednost te investicije je 45 miliona dinara. Za sanaciju deponije Kruška potrebno je 10, za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih lokalnih puteva 373 a za ulice u gradu 84 miliona dinara. Značajan je i projekat za prikupljanje i preradu otpadnih voda. Njegova vrednost je oko 112 miliona dinara, a mi očekujemo da od NIP dobijemo 40 posto sredstava. Naravno, imamo i druge manje projekte čija vrednost ne prelazi 10 miliona dinara – kaže Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari