Kakvo će vreme biti za 1. maj? 1Foto: Danas.rs/Radmila Marković

Mnogi se već pripremaju gde i kako da provedu 1. maj, a ono što ih najviše zanima je svakako i kakvo će vreme biti, s obzirom na to da većina ljudi taj praznik provodi u prirodi.

U Srbiji će, prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u prvoj polovini naredne sedmice preovladavati sunčano vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 24 do 29 stepeni Celzijusovih.

U košavskom području, kako navode meteorolozi, duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će u Podunavlju, Pomoravlju i na jugu Banata povremeno biti i olujni.

Kakvo će vreme biti za 1. maj? 2
Ilustracija Foto: Pixabay/Brahmsee

Tradicionalni “uranak”, dan uoči 1. maja, za Novosađane i Beograđane, bar kako pokazuje vremenska prognoza, biće uz jak vetar, dok će u ostatku Srbije biti sunčano. Tog 30. aprila na paliću se očekuje od 11 do 25 stepena, na Zlatiboru od 8 do 19, dok će na Kopaoniku biti takođe sunčano, s tim što će minimalna temperatura biti svega 3 stepena, a najviša dnevna 13.

“U sredu, 1. maja, u brdsko-planinskim, a od četvrtka, 2. maja, i u ostalim krajevima promenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom uz manji pad dnevne temperature”, dodaju iz RHMZ.

Kakvo će vreme biti za 1. maj? 3
Foto: Beta/Dragan Gojić

U Beogradu 1. maja najniža dnevna temperatura biće 13, a najviša 25 stepena, uz jak vetar. U Novom Sadu takođe se toga dana očejuje jak vetar, uz minimalnu temperaturu od 11 i najvišu od 25 stepena.

Za 1. maj u Nišu biće promenljivo oblačno sa temperaturama od 11 do 25, dok će u Kragujevcu biti malo i umereno oblačno sa temperaturama od 7 do 24 stepena.

Oni koji se odluče da praznik provedu na Zlatiboru, očekuju ih mogući pljuskovi, a temperatura na ovoj srpskoj planini kretaće se od 8 do 19 stepeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari