Obilne padavine: Kako nas vreme očekuje danas u Srbiji? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji se danas, kao i nekoliko narednih dana, očekuje veća količina padavina na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na području Vojvodine i zapadne Srbije će krajem krajem dana i u toku noći ka nedelji duvati jak severozapadni vetar, koji će u nedelju, 15. septembra imati udare olujne jačine.

I u ostalim delovima Srbije danas će biti oblačno i hladno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde na istoku i jugoistoku biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji će uveče i tokom noći na severu i zapadu imati i udare olujne jačine.

Najniža temperatura kretaće se od osam do 13 stepeni, a dnevna od 13 na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku i istoku zemlje.

U Beogradu će danas biti oblačno i osetno hladnije vreme, povremeno sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju uveče i tokom noći ka nedelji.

Duvaće umeren zapadni i severozapdni vetar koji će uveče u pojačanju. Najniža temperatura oko 10 stepeni a najviša dnevna oko 14 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari