U ovim delovima Srbije biće najviše padavina: Kakvo nas vreme očekuje danas i narednih dana? 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će biti intenzivni uveče i tokom noći u Banatu i Braničevskom okrugu, a na planinama sneg.

Vetar umeren i jak, a na severu i zapadu i sa udarima olujne jačine, severozapadni i zapadni, dok će samo još ujutru i pre podne u Banatu i istočnoj Srbiji duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Najniža temperatura od sedam stepeni do 11, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 milimetra po metru kvadratnom za samo 24 časa, a na području Banata i Braničevskog okruga i preko 40 milimetra.

Takođe na području Vojvodine i zapadne Srbije duvaće jak severozapadni vetar, koji će u nedelju imati udare olujne jačine.

U Beogradu danas oblačno i hladno povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, ujutru i pre podne jugozapadni, a od sredine dana u skretanju na severozapadni pravac.

Najniža temperatura od devet stepeni do 11, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji u sledećih sedam dana oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama sa susnežicom i snegom. Dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra.

Od utorka promenljivo oblačno, postepeno toplije, sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova.

U Beogradu sledeće nedelje – u ponedeljak oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, a dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra.

Od utorka promenljivo sa sunčanim periodima i postepeno toplije, ali povremeno i sa uslovima za pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska na širem području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari