Mladen Krstajić ne zna da li će mu povreda noge dozvoliti da bude u ekipi Partizana u sutrašnjem revanšu sa Žilinom, ali sigurno će biti u avionu kojim srpski šampion danas odlazi na odlučujućih 90 minuta borbe sa slovačkim timom za Ligu Evrope.

– Da nisam izašao u drugom poluvremenu meča sa Javorom pitanje je da li bih sada uopšte bio u kombinaciji za ovaj revanš, ovako pokušavam da se oporavim za utakmicu, od koje toliko toga zavisi – kaže za Danas najiskusniji igrač crno-belih koji vraćajući se u Humsku, pre dva meseca, verovatno ni u najcrnjim snovima nije mogao zamisliti da će ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona do te mere razbuktati, odavno tinjajući, sukob u vrhu kluba, da bi, u situaciji „prljave“ borbe za prevlast, ulazak u manje kvalitetno, ali isplativo takmičenje predstavljalo istinski podvig.

Prednost protivnika nije velika, ali može li se ekipa na pravi način spremiti u krizi koja trese klub od prošlonedeljnih 1:1 u Humskoj?

– Ni meni ni mojim saigračima, a sigurno ni ljudima iz stručnog štaba, nije bilo lako ovih dana čitati novine i gledati televiziju. Samo bi glup i slep čovek mogao ostati ravnodušan na to što se stvarno ili navodno dešava u Partizanu. Ali, kako ne možemo da utičemo na smirivanje strasti, ostaje nam samo da verujemo da su ljudi koji vode klub zreli, odgovorni, pametni i sposobni da u najkraćem vremenu nađu rešenje za krizu. Na dobrobit svih nas. Dotle, ekipa mora da se bavi onim što joj je posao. Na rezultate može da utiče milion stvari, ali mi smo ti koji ih na terenu pravimo.

I na terenu mnogo toga ne valja. Mogu li se u ovih sat i po rešiti brojni problemi u igri viđeni u prvom duelu sa Žilinom i pre toga dvomeču sa Apoelom?

– Slažem se da igra brine više od rezultata, jer je u fudbalu izvodljivo nadoknaditi i mnogo veće zaostatke od našeg. Al, ja sam još uvek optimista. Na osnovu čega? Pa, zato što smatram da imamo kvalitet. To je, naravno, samo pola uspeha. Ovde se radi o tome da se ekipa odvikla od poraza i remija. Dve godine se uživalo u pobedama, pa sada mnogi ne znaju da se snađu u situaciji u koju ponekad dolaze i najveći klubovi na svetu. Ključ plasmana u Ligu Evrope leži u psihološkoj pripremi. Pre izlaska ne teren, a pogotovo na njemu, moramo misliti samo o igri i obavezama u njoj. I biti strpljivi. Treba nam gol, ali ne smemo krenuti grlom u jagode ili gubiti glavu, ako ga, ne daj bože, primimo. Vreme je da se probudimo.

Svesni ste, ipak, koliko bi eventualni neuspeh produbio ionako veliku krizu u klubu?

– Neću da razmišljam o takvom scenariju, jer bi ispadanje iz Evrope zakomplikovalo i odbranu titule. Pobeda protiv Žiline je jedino što me zanima u ovom trenutku – poručuje štoper crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari