Vreme: Kako oružje iz Srbije završava u Ukrajini?

Ostavite komentar


  1. “ SAD oružje iz Srbije prebacuju trećoj strani“
    Zar mi ,čitaoci danasa nismo došli do konsenzusa da živimo u ruskoj guberniji?
    Sad ispade da su desnicari upravu ,ipak je kolonija usa imperije ?

  2. Sve i da oružje iz naše zemlje završava u Krajini, Srbija ne šalje ličnoj to oružje Krajini, već prodaje SAD, a gde će dalje otići to oružje, za t ok je Srbija ne odlučuje, nije odgovorna i nema razlog da se sa Ukrajina m povezuje.

  3. Da ovo oružje završi u Rusiji svi bi mogli da pročitaju najsitniji trag i oružja i novca. Pošto u ovom slučaju zapad ne poštuju međunarodne propise i standarde (obavezujuća dokumenta o krajnjem korisniku koja su standard kod kupovine oružja i municije) onda nikom ništa

  4. Anja, Anja, gde se sakrila ta knjiga o pravopisu? Pozajmila si drugarici, a ona neće da je vrati? Moje površno poznavanje trgovine oružijem i sličnim robama kaže da proizvođač mora da zna i da deklariše u pratećeoj dokumetaciji krajnjeg korisnika svog proizvoda.

  5. Kažete da je sumnivo što Ameri kupuju od nas granate, municiju pa i oruđa. Koja je to američka haubica bolja od bilo koje naše. Ako bi heko rekao 777, e, prevario bi se. Svaka haubica iz serije NORA i Aleksandar je bolja i kvalitetnija. Svo to njihovo sofisticirano oružije se loše pokazalo u SVO u Ukrajini. Mnogo je osetljivo na teške i grube uslove u sukobu visokog inreziteza kao sto je ovaj. Cevi ne mogu da izdrźe intezitet paljbe. Elektronika je isetljiva na ometanje, temperaturu i trzaje. Mehanitacija teška i slabo pokretna. Naravno da su shvatili da sistemi koji nisu opterećeni elektronikom pokazuju bolje rezultate i naravno da će kupovati ono što je izdržljivije. Malo da prouče a malo i da vide kako se pokazuje u ovakvim uslovima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.