Kakvo nas vreme očekuje naredne sedmice? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, po kotlinama, nizijama i visoravnima mestimično magla i prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metara visine, dok će u toku dana biti pretežno sunčano uz prolazno malu do umerenu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju pojačan, jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus dva do osam stepeni, a najviša od 17 do 20 stepeni.

U Beogradu će ujutro biti hladno, na periferiji slab prizemni mraz a u toku dana pretežno sunčano uz prolazno malu do umerenu oblačnost. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni. Najniža temperatura će biti od dva do osam stepeni, a najviša oko 19 stepeni.

U Srbiji će narednih sedam dana biti hladna jutra, mestimično i maglovita sa slabim prizemnim mrazom, a u prvom delu naredne sedmice lokalno se očekuje i slab mraz na dva metara visine, uglavnom na jugu i istoku Srbije, kao i po kotlinama u brdsko-planinskom području.

U većini dana naredne sedmice biće pretežno sunčano, povremeno uz slabu do umerenu oblačnost i sa najvišom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, od 16 do 22, stepena, a najtopliji dan biće utorak. Od petka u košavskom području jugoistočni vetar će ponovo biti u pojačanju.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 21. oktobar 2024:

Biometeorološke prilike pogodovaće većini hronočnih bolesnika. Astmatičarima se savetuje oprez u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolјa i razdražlјivost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari