Ovogodišnja regata Tekija – Donji Milanovac uspela je, ocenjuju njeni organizatori iz Kajakaškog kluba Tekija, a na donjomilanovačko pristanište, koje je bilo odredište ove tradicionalne regate, posle par sati vožnje stiglo je osam čamaca i 30 učesnika. Sve vreme oblaci su pretili kišom, a nekoliko jahti nije moglo uzvodno da prođe kroz brodsku prevodnicu na „Đerdapu 1“.

 – U ovoj tradicionalnoj regati učestvuju zaljubljenici iz Tekije, Kladova i Negotina koji evo, četvrtu godinu zaredom, prelaze put Dunavom od Tekije do Donjeg Milanovca. U pitanju su 34 kilometra vodenog puta koji mi prevaljujemo ne žureći, s pauzama, uživajući u Dunavu i lepotama njegovih obala – rekao nam je predsednik kajakaškog kluba Tekija, Vukašin Radić.

Zoran Stojković, kome je ovo treće učešće u regati Tekija – Donji Milanovac, ističe da u ovakvim regatama učestvuje zato što voli Dunav. „Regate su i super mesto za druženje i upoznavanje novih ljudi, a sledeća na kojoj ću učestvovati je krajem jula, kada ćemo ploviti put Negotina“, kaže Stojković.

Iako je bilo talasa i vetra regataši su bez problema stigli do Donjeg Milanovca gde su ih kao domaćini i ovog puta čekali ljudi iz JP Nacionalni park „Đerdap“. Pred povratak u Tekiju, regataši su predahnuli uz lovački gulaš i razgledanje izložbe u Vizitorskom centru NP „Đerdap“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari