Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak pre podne odradili su poslednji trening brzinske izdržljivosti i do početka šampionata njihov rad baziraće se na uigravanju linija tima. Trener Aleksandar Janković potvrdio je da će se dva puta dnevno raditi na tehničkim zadacima, kako bi tim spremno dočekao nastavak sezone.


– Gotovo je za ove zimske pripreme. Biće još ovakvih treninga kad počne sezona, ali igrači su za sada mirni. Krećemo maksimalno da radimo na taktičkim i tehničkim elementima, odnosno na uigravanju tima – jasan je Janković.

Zbog ranije propuštenih treninga, van grupe su radili Nikola Petković i Filip Kasalica, ali su obojica imali jednako težak raspored. Jedino je Jovan Krneta trčao krugove u laganom ritmu zbog bola u zadnjoj loži.

– Završili smo sa ekstremnim naporima i sad kreće lepša strana rada tokom pauze, a to su mečevi i uigravanje kroz utakmice od 8. februara. Kreće prava borba za mesto u timu. Dobro je što imamo dosta igrača iz omladinske škole. Navijači mogu da očekuju drugačiju Zvezdu, jer je to naša obaveza, a verujem da ćemo je ispuniti – istakao je Petković.

„Večiti“ ne mogu da kupuju

Fudbalski savez Srbije saopštio je da osam klubova Superlige, uključujući i Crvenu zvezdu i Partizan, ne mogu da dovode nove fudbalere jer nisu izmirili obaveze prema poveriocima. Osim Partizana i Crvene zvezde na listi klubova kojima je stopirana kupovina nalaze se još Jagodina, Rad, Sloboda, Novi Pazar, BSK Borča, Smederevo, kao i članovi Prve lige Srbije – Napredak, Inđija i Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari