Vremenska prognoza za novembar: Kakvo nas vreme očekuje narednih 30 dana? 1Foto: Pixabay/ Pixel2013

Narednih mesec dana u Srbiji neće biti mnogo padavina, a temperature će najviše ići do 18 i 20 stepeni Celzijusa i to početkom naredne nedelje, dok će do polovine novembra najviša dnevna biti 15 stepeni, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Beogradu će u utorak, 22. oktobra, najviša dnevna temperatura biti 18 stepeni Celzijusa, a posle toga sledi pad temperature, te će u novembru najviša dnevna biti 14, srednja dnevna će tokom prvih 20 dana novembra biti od osam do 10 stepeni.

Količina padavina će narednih mesec dana u glavnom gradu biti zanemarljiva, navodi se na sajtu RHMZ.

Vremenska prognoza za novembar: Kakvo nas vreme očekuje narednih 30 dana? 2

U Novom Sadu će narednih mesec dana temperatura biti do 18 stepeni, koliko je naredne sedmice, do maksimalnih 15 stepeni u novembru. Jutarnje temprature će pasti sredinom novembra ispod pet stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za novembar: Kakvo nas vreme očekuje narednih 30 dana? 3

U Nišu će početkom naredne sedmice biti 17 stepeni, ali će poslednjeg dana u mesecu biti maksimalno 11 stepeni. U novembru pad temprature se nastavlja, srednja dnevna biće između šest i osam stepeni.

Vremenska prognoza za novembar: Kakvo nas vreme očekuje narednih 30 dana? 4

I u Kragujevcu se, posle toplijih dana krajem oktobra, u novembru očekuje pad temperature, a srednje dnevne će biti od osam do 10 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za novembar: Kakvo nas vreme očekuje narednih 30 dana? 5

Na Zlatiboru će biti najtoplije, naredne nedelje čak 20 stepeni, ali će potom do kraja meseca pasti na svega 11 maksimalnih stepeni. Maksimalna temperatura na ovoj planini tokom prve polovine novembra biće od 11 do 14 stepeni.

Na Kopaoniku narednih dana biće najviše devet stepeni, da bi temperatura do kraja meseca pala na čak tri stepena. U novembru će maksimalna dnevna biti pet stepeni, dok će se jutarnje temperature na ovoj planini kretati od minus četiri do minus šest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari