Kakvo nas vreme čeka danas i za vikend? 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Vreme će narednih dana biti pravo jesenje. Za danas naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koje je od jutra zahvatilo Bačku, Srem, zapadnu i jugozapadnu Srbiju pre podne i sredinom dana će se brzo premeštati dalje na istok, saopštio je jutros Republičko hidro-meteorloški zavod (RHMZ).

Posle podne se očekuju i sunčani periodi, napominju, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji, ali će se zadržati nestabilno uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće umeren i jak vetar, u prvom delu dana u većem delu zemljeiz pravca juga, a zatim će skrenuti ka zapadu i severozapadu i biti jači.

U severozapadnom delu Srbije maksimalna temperature danas će biti od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a tokom dana će biti u kontinuiranom padu.

U ostalim krajevima najviše vrednosti od 22 do 27 stepeni, a pad temperature uslediće uveče i tokom noći, kada će ponovo početi da pada kiša u svim krajevima.

Kakvo nas vreme čeka danas i za vikend? 2
Foto: RHMZ

„Hladno vreme s kišom zadržaće se za vikend i u ponedeljak, a maksimalne temperature biće od 11 do 18 stepeni. Intenzivnija kiša očekuje se od subote uveče prvo u Vojvodini, a u nedelju zatim i u centralnim krajevima Srbije. Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, u nedelju (15.09.) u Vojvodini i sa udarima olujne jačine. Količina padavina na severu zemlje iznosiće od 20 do 40 mm za 24 h“, najavljuju iz RHMZ.

Od utorka (17.09.) postepeni manji porast dnevnih temperatura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari