Kakvo nas vreme sutra očekuje? 1Foto: Radmila Briza

Posle današnjih pljuskova, koji su posebno pogodili Beograd, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio kakvo nas vreme očekuje sutra, 8. septembra.

U Srbiji se sutra očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom i do 34 stepena Celzijusa, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar koji će u košavskom području povremeno biti jak, a od večeri će se pojačati.

Najniža temperatura od 14 stepeni u Požegi do 23 stepena u Vršcu, a najviša dnevna od 30 do 34.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa umerenim, povremeno jakim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura od 19 do 22 stepena, a najviša oko 34.

U narednim danima se očekuje svežije vreme, oko proseka za ovo doba godine.

U ponedeljak od jutra naoblačenje, a od popodneva kiša i pljuskovi s grmljavinom koji ponegde mogu biti jači. U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren do jak jugoistočni vetar (košava), a na jugu Banata olujne jačine.

U utorak se očekuje promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno vreme, mestimično s kišom, lokalno jačim pljuskovima s grmljavinom.

U sredu i četvrtak očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za nedelju, 8. septembar

Očekuju se uobičajene tegobe većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim infekcijama. Reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari