Vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje sutra? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji će sutra ujutru po kotlinama i visoravnima na jugozapadu biti niska oblačnost, ili kratkotrajna magla, a u toku dana pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 18 do 22 stepena, a najviša od 31 do 34 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo. Duvaće slab, severozapadni vetar. Najniža temperatura će se kretato oko 22 stepena, a najviša oko 33.

U Srbiji će u utorak biti toplo i iznad većeg dela pretežno sunčano, a, uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša i pljuskovi sa grmljavinom se, kao ređa pojava, očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Od srede do petka će biti promenljivo, nestabilno i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pljuskova sa grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji. Za vikend i u ponedeljak pretežno sunčano i ponovo toplije.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 22. jul 2024:

Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe kod kardio i cerebrovaskularnih bolesnika, kao i kod astmatičara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, glavobolјe i promenlјivog raspoloženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari