Vremenska prognoza za naredne dane: Do srede natprosečno toplo, svežija jutra početkom naredne sedmice 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Vremenska prognoza najavljuje da će danas, uz duže sunčane intervale, biti najtopliji dan ove sedmice, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare (fen).

Noć između petka i subote širom Vojvodine, centralne i zapadne Srbije (kao i na području Beograda) imaće temperaturu oko i malo iznad 20 stepeni Celzijusa (tropska noć).

Hladnije će biti na istoku i jugoistoku zemlje.

Maksimalna temperatura od 25 stepeni Celzijusa očekuje se na jugoistoku, do 34 stepeni Celzijusa u Podrinju, a malo hladnije vreme zadržaće se samo u Negotinskoj Krajini (do 21 stepeni Celzijusa).

Kako pokazuje vremenska prognoza, toplo će biti i sutra, ali uz postepeno naoblačenje koje će najpre kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom usloviti na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje.

Krajem dana i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima uz slabljenje vetra i manji pad temperature.

Uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelju, ali će se zadržati toplo (od 24 do 28 stepeni Celzijusa).

Malo svežija jutra treba očekivati početkom naredne sedmice, ali se od utorka posle podne ponovo očekuje nagli porast temperature uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra.

Prolazna naoblačenja s kišom, pljuskovima i grmljavinom uslediće u sredu (25.10.) i petak (27.10.).

RHMZ je izdao i upozorenje da se na Dunavu od Bezdana do Smedereva vodostaji nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari