Protest "Srbija protiv nasilja" u preko 20 gradova: Kakvo se vreme očekuje u petak i subotu na ovim lokacijama? 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Za razliku od prethodnih protesta „Srbija protiv nasilja“, predstavnici opozicije najavili su nova okupljanja u više gradova Srbije.

Dok su u pojedinim mestima protesti već održani, naredni se očekuju u petak i subotu, i to u više od 20 gradova širom zemlje.

Iako su dani propraćeni jakim padavinama iza nas, prema podacima sa sajta Weather2Umbrella, u pojedinim mestima se ipak može očekivati povremena kiša tokom ova dva dana.

Lokacije protesta – petak

U Vrbasu se u petak očekuje toplo vreme, i to će biti najtopliji dan ove sedmice sa temperaturom do 31 stepen celzijusa. Isto važi i za Vršac, a u oba grada se u subotu očekuju padavine.

Preko 30 stepeni biće i u Zaječaru, s tim što će se trend bez padavina nastaviti do kraja sedmice.

Kao i u Vrbasu, Vršcu i Zeječaru, u Rumi će petak biti sunčan, sa temperaturom do 29 stepeni.

Nešto hladnije biće u Majdanpeku, ali ipak sunčano, uz temperaturu oko 25 stepeni. Ista visina temperature očekivana je u Čačku i Lučanima.

Lokacije protesta – subota

Petak i subota će u Beogradu biti topli i bez padavina, uz maksimalnu temperaturu između 28 i 31 stepen celzijusa.

Isto važi i za Novi Sad, Leskovac i Niš.

Sa druge strane, iako će vreme biti toplo uz temperaturu do 29 stepeni, u Zrenjaninu, Šapcu, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Subotici, Loznici i Kragujevcu se u subotu može očekivati povremena kiša.

Padavine su očekivane i u Jagodini, dok će u Žagubici temperatura biti par stepeni niža nego u ostalim gradovima, ali bez kiše.

U Pirotu, Prokuplju i Kuršumliji vreme će biti toplo sa temperaturom do 28 stepeni, uz povremen nalet manjih oblaka.

Podsećamo, deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan 1. jula, a u petak će biti organizovane blokade autoputa, objavili su predstavnici parlamentarne opozicije.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da će u petak biti organizovana blokada autoputa E75.

U petak biće posebna blokada autoputa E 75 u Beogradu na tri tačke i u Novom Sadu na jednoj tački, „tako što ćemo imati jednu usporenu vožnju od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj potoku u drugom smeru“, koje će se susresti kod Sava centra, rekao je Zelenović.

„Protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi, doći ćemo do 17, 17.30 ispred Sava centra i tu ćemo ostati do 20 časova“, rekao je Zelenović.

Kazao je da se protesti protiv nasilja organizuju ove nedelje u 29. gradova – Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Kuršumliji, Prokuplju, Jagodini, Žagubici, Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu, Majdanpeku, Raški, Somboru, Valjevu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Loznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari