Vremenska prognoza: Kada nas očekuje zahlađenje sa kišom? 1Niš: Foto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ

U većem delu zemlje danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Maksimalna temperatura će biti do 36 stepeni, a u zapadnim, centralnim i južnim delovima Srbije tokom popodneva i večeri očekuje se lokalni razvoj oblačnosti, uz kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren, a na jugu Banata i Podunavlju povremeno jak istočni i jugoistočni vetar

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab vetar. Meterolozi predviđaju maksimalno 35 stepeni.

Sutra, 6. septembra, očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali uz nestabilne prilike koje će doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Temperatura će biti u manjem padu, ali će i dalje biti toplo, sa maksimalnim vrednostima između 30 i 33 stepena.

U subotu, 7. septembra, pljuskovi će se zadržati ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima, dok će u ostalim krajevima biti više sunčanih perioda.

Nedelja, 8. septembra, donosi pretežno sunčano i ponovo veoma toplo vreme, sa temperaturama od 30 do 35 stepeni. Krajem dana u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra.

Početkom sledeće sedmice, od 9. septembra, vreme će biti promenljivo, sa povremenom kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, a na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalne temperature kretaće se između 26 i 31 stepena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari