(MAPA) Vremenska prognoza za kraj dana i početak nove nedelje: Moguć sneg, ali i otopljavanje 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je vremensku prognozu za ostatak dana, ali i najavio kakvo nas vreme očekuje na početku nove nedelje.

Vremenska prognoza pokazuje da će u toku popodneva u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i ponegde na jugu, biti sa snegom.

Ipak, u noći između ponedeljka i utorka, ali i u utorak očekuje se oblačno i malo toplije vreme u nižim predelima, mestimično sa kišom koja će se na zapadu i jugozapadu, kao i u centralnoj Srbiji i Timočkoj Krajini, ponegde lokalno i lediti pri tlu.

U Srbiji će u ponedeljak biti umereno oblačno, suvo i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima, saopštio je RHMZ.

Jutro pretežno vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazom, a u planinskim predelima istočne Srbije oblačno uz provejavanje slabog snega.

Posle podne i krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u centralnim krajevima postepeno naoblačenje koje će mestimično usloviti kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg.

Vetar slab i umeren, na istoku i jak, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na južni i jugoistočni pravac.

Jutarnja temperatura od minus osam do nula, najviša od četiri stepena do 11.


Brought to you by

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu jutro pretežno vedro i hladno na širem području grada sa slabim mrazom.

Tokom dana umereno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima.

(MAPA) Vremenska prognoza za kraj dana i početak nove nedelje: Moguć sneg, ali i otopljavanje 2
Meteo alarm za ponedeljak 27. novembar – Foto: Printscreen/RHMZ

Vetar slab i umeren, jugozapadni, a uveče u skretanju na jugoistočni pravac. Jutarnja temperatura od minus tri stepana do nula, najviša dnevna oko 11.

U Srbiji u utorak oblačno i vetrovito u nižim predelima sa kišom i snegom, a na planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 27. novembar 2023

Očekuje se blago pobolјšanje biometeoroloških prilika, ali se svim hroničnim bolesnicima i dalјe savetuje oprez i pridržavanje propisane terapije. Pojačana opreznost se savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija mogući su pospanost i promenlјivo raspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari