Vremenska prognoza za ponedeljak: Konačno predah od vrućine 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji će vreme sutra biti svežije pošto će naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom ujutro zahvatiti Vojvodinu, a tokom prepodneva će se proširiti na zapadne, a posle podne i uveče i na ostale delove Srbije.

Padavine će biti izraženije posle podne i uveče i to u zapadnoj polovini zemlje, kao i u Šumadiji.

Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i u Podunavlju tokom jutra i prepodneva sa udarima olujne jačine istočni i jugoistočni. Kasnije posle podne i uveče slabljenje vetra, a uveče i tokom noći ka utorku i skretanje na severozapadni pravac.

Najniža temperatura od 13 stepeni Celzijusa na istoku i jugoistoku, do 24 stepena u Vršcu, a najviša od 27 do 31 stepena Celzijusa.U Beogradu će sutra takođe biti svežije. Ujutru i pre podne postepeno povećanje oblačnosti koje će posle podne i uveče usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Vetar umeren i jak jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 20 do 23 stepena, a najviša oko 28 stepena Celijusa.

U Srbiji tokom sledećih sedam dana će biti svežije, a ;temperature će biti oko proseka za ovo doba godine.

Tokom perioda promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimično sa kišom i lokalno izraženijim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u četvrtak očekuje iznad većeg dela kratkotrajna stabilizacija vremena.

U Beogradu u sledećih sedam dana temperature će biti oko proseka za ovo doba godine. Tokom perioda promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimično sa kišom i lokalno izraženijim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u sredu i četvrtak očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena.

Biometeorološke prilike mogu uticati nepovoljno na većinu hronično obolelih, a naročito na cerebro i kardiovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim problemima. Promenljivo raspoloženje, glavobolja i osećaj umora su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodan dodatan oprez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari