Novi Sad će biti domaćin neobičnom karavanu oldtajmera koji će iz italijanskog grada Trsta krenuti na upoznavanje Srbije, najavili su iz turističke organinizacije grada.

U popularnom fijatu 500, kao u vremeplovu, učesnici ture će za sedam dana videti tragove različitih istorijskih perioda – od Rimskog carstva do Srednjeg veka, od Otomanskih do Austro-Ugarskih vremena.

Tura kroz vreme osmišljena je kako bi učesnici uživali u jedinstvenim kulturnim i prirodnim bogatstvima Srbije, od kojih su mnoga pod internacionalnom zaštitom UNESCO-a, krećući se od spektakularnog Podunavlja, do centralnih planina, od srednjevekovnih tvrđava, do pravoslavnih manastira.

Karavan će iz Trsta stići u Novi Sad 20. Avgusta, gde će se po prvi put susresti sa našom državom. Iz vojvođanske prestonice fiće će krenuti ka Vršcu, Lepenskom Viru, Zaječaru, Kragujevcu, Mokroj Gori, Valjevu, pa do Beograda gde će biti organizovana velika zajednička proslava uz prisustvo brojnih gostiju i prijatelja.

Ova manifestacija organizovana je kao vid promocije i podrške Srpskoj kulturnoj i prirodnoj baštini, te je i vrlo jedinstven način da se obeleži 150. godišnjica Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari