Vrhunski patriotizam je kod mladih razvijati kritičko mišljenje

Nacionalni sadržaji u udžbenicima - u službi indoktrinacije ili obrazovanja za demokratsko društvo

Ostavite komentar


  1. Kakav ptriotizam, kada je sve lopov do lopova. Evo na vma doveli bezbednjaka Zorana Mirkovića koji je u dilu za nabavke sa firmama a štiti ga kum iz mup koji je zemljak sa bojanom jocicem, drž. sekretarom.

  2. Kakav ptriotizam, kada je sve lopov do lopova. Evo na vma doveli bezbednjaka Zorana Mirkovića koji je u dilu za nabavke sa firmama a štiti ga kum iz mup koji je zemljak sa bojanom jocicem, drž. sekretarom. Kladcna lopuza sa kosova!

  3. Odlični sagovornici, a profesor Šuica je dao rezime ovog jadnog obrazovanja – senzacionalizam (a tu očigledno spada i nedostatak kritičkog mišljenja) vodi u opšti osećaj nesigurnosti. To su i ciljevi i ishodi i sadržaji i šta god hoćete ovakvog sistema. Da li ste primetili da na kablovskoj ne možete naći više crtani za decu (posebno na dečijim kanalima) a da nije sinhronizovan? Deca ne znaju engleski jezik verovali ili ne, bez obzira što se uči od prvog razreda, sem onoga što im se servira a i to „znanje“ je obično kuku i lele, ne znaju niti jednu reč viška. Zašto bi mislili svojom glavom (praćenje filmova i crtanih na nekom stranom jeziku uz uporedan prevod je jedna od najboljih vežbi, ne samo za učenje tog stranog jezika nego i pamćenja i povećanja aktivnosti) kad ju tu intelektualna, politička, ekonomska elita da misli za njih?

  4. Tek sada shvatam koliko sam ja pogresno vaspitan i zaostao?! Secam se da je jedan od „lidera“, onog, cuvenog 5. oktobra, kada je na ulice pokuljalo i kuso i repato, posle paljenja Skupstine i zauzimanja banaka i drugih privrednih objekata, izasao na neku od TV-a, i ovom narodu pojasnio da nije patriotizam oni sto je do tada bio i sto jeste vec, da je to GODISNJI ODMOR?! Evo sada se taj pojam malo redefinisao, opet, zahvaljujuci nekom novom „revolucionaru“, koji nije bio na svim casovima ali je, mozda bas zbog toga, nasao za shodno, da „oplemenjuje“ pojmove, koji njemu nista ne znace. Ako se ovako nastavi mnogi pojmovi ce zameniti znacenje pa ce dezerter, izdajnik i peokolonas biti najplemenitiji pojmovi. Uzas, „vrhunski patriotizan je razvijati kriticko misljenje“. Svaka cast?!

  5. Sve što Srbija radi je radila nacistička partija Nemačke.Zanimljivo kako se sve poklapa od Afolfa koji je bio samo premijer u početnih 5 g sa Acom i SNS.Ovu će državu trebati rušiti iz temelja jer joj je temelj truo.Treba joj i ime menjati.

  6. Šta god ih budete učili pametni će otići odavde.Srbija će se pretvoriti u zemlju nepismenih i lažnih diploma.Znate to i Vi samo ne znam zašto lupetate!?

    1. Da li ste Vi jedan od onih „pametnih“ koji je otisao, koji odlaze ili, koji ce otici, ili ste jedan od „glupih, nepismenih i sa laznom diplomom“ koji je ovde ostao? Odgovorite, „pljiz“, i resite nam tu dilemu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.