Teško da je iko od košarkaša Hemofarma mogao da zamisli lepši scenario za završetak druge faze takmičenja u Evrokupu. Biti na korak od plasmana na fajnal-ejt, a pri tom sam odlučivati o sopstvenoj sudbini u duelu sa najkvalitetnijim protivnikom, kakva je španska Pamesa, u prepunom Milenijumu, predstavlja garanciju nezaboravnog događaja koji bi trebalo da pokaže svu raskoš i odanost publike kao i kvalitet vršačkog tima.

Izabranici Stevana Karadžića pokazali su u dosadašnjem delu ovog renomiranog takmičenja da na domaćem parketu imaju veoma delotvoran recept u čijem sadržaju odbrana zauzima posebno mesto. Naime, odličnim usmeravanjem igrača, agresivnim prilaskom na pola koraka od protivničkog košarkaša, kao i adekvatnim izlaskom centara na blokera prilikom „branjenja“ igre dva na dva, predstavljaju jasan dokaz da Vrščani u duelu sa Pamesom zaista mogu ostvariti trijumf vredan prolaska među osam najboljih timova u Evrokupu.

– Dobro je što na svom parketu odlučujemo o plasmanu na fajnal-ejt. Sigurno osećamo određeni pritisak, jer smo svesni da bi eventualna pobeda u duelu sa Pamesom predstavljala krunu uspeha u dosadašnjem delu sezone. U odnosu na prvi meču Valensiji, Španci će biti jači za oporavljenog Kuča, koji im je veoma bitan igraču rotaciji, kao i za Gregorija na mestu krila. Ipak, kljičnašeg uspeha nalazi se u adekvatnom zaustavljanju Vuleta Avdalovića. On sjajno koristi povratne pasove Šemonda Vilijamsa, pri čemu njegov šut dolazi do maksimalnog izražaja. Ako u odbrani budemo odigrali kako znamo, napad će nam biti znatno brži i kreativniji, što će nam omogućiti da dođemo do tako željene pobede – zaključio je Nebojša Joksimović.

Ipak, ukoliko u Vršcu uloge budu bile pogrešno podeljene pa recimo Pamesa pobedi Hemofarm, Zvezda bi mogla, trijumfom protiv Azovmaša u Pioniru, da učini prijateljsku uslugu „vojvođanskim farmaceutima“, jer bi u tom slučaju jedno mesto na završnom turniru u Torinu bilo rezervisano za Markovića i saigrače. Duel Hemofarma i Pamese počinje večeras u 17.30 uz direktan prenos na RTS 2, dok će Crvena zvezda i Azovmaš u istom vremenskom periodu odigrati mečza prestiži miran san svih simpatizera izabranika Stevana Karadžića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari