Posle trećeg kola Top 16 faze Evrokupa umesto ravnog, Vrščanima će put do četvrtfinala biti ispunjen brojnim i teško savladivim krivinama. Imali su „farmaceuti“ lepu priliku da trijumfom protiv ruskog predstavnika kombinatoriku svedu na jasnu računicu kada je u pitanju proboj među osam najboljih timova, ali su u poslednjoj četvrtini kapitulirali pred znatno iskusnijim sastavom, koji je u svojim redovima imao izuzetnog Terela Lajdeja.

Hemofarm – Uniks 83:84

(24:17, 13:21, 18:21, 28:25)

Hala: Milenijum. Gledalaca: 758.

Sudije: Hristodulu, Cmikevič, Trovicki.

Hemofarm: Pavković 19, Abdul Hamid 7, Krstović, Šutalo 8, Savović 22, Borisov 2, Knežević, Petrović, Jeremić 17, Džordan 2, Maraš 6, Anđušić.

Uniks: Lajdej 28, Zamanski 5, Samojlenko 3, Pašutin, Veremenko 17, Amirkanov, Rizvić, Mekarti 14, Minard 3, Lampe 14, Vraneš.

 

Prekaljeni američki plejmejker uspeo je da anulira učinak domaćih igrača i da svojoj ekipi praktično rezerviše prvo mesto u grupi I. Uprkos solidnoj partiji, košarkaši Hemofarma su u neizvesnoj završnici pod uticajem pogrešne sudijske odluke u poslednjem napadu, izgubili od „zelenih“ u možda i kvalifikacijskom meču za prolaz u četvrtfinale (84:83).

Sinoć veoma dobri Boris Savović vezao je osam poena na startu meča omogućivši svom timu da stekne opipljivu prednost (10:1). Pavković je uspešno probijao prvu liniju odbrane i u situacijama kada su „zeleni“ skupljali u reketu odlično razigravao Jeremića i Šutala. Dobro je u tim trenucima funkcionisala i strana pomoći u fazi odbrane, ali košarkaši Hemofarma nikako nisu mogli da zaustave Lajdeja. Činilo se da će u nastavku utakmice Vrščani uspeti da slome otpor gostiju, ali su se Minard i Mekarti tada probudili. Profunkcionisala je gostujuća igra dva na dva u kojoj se odlično snašao Veremenko. Bilo je jasno da će se do kraja meča igrati koš za koš. Gosti su to znali da iskoriste, tako da su višak prostora na spoljnim pozicijama „unovčili“ Mekarti i Lajdej. Uniks je dva minuta pred kraj utakmice poveo sa sedam razlike (67:60), ali su Pavković i Jeremić uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost. Lajdej je promašio poslednje bacanje za Uniks, Pavković je brzim prenosom lopte pronašao Savovića, koji je iz kontakta sa Veremenkom bio neprecizan, dok su sudije ostale neme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari