VTJ Niš: Sektor unutrašnje kontrole još nije dostavio konačan izveštaj o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić 1Foto: Više javno tužilaštvo u Nišu

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da Sektor unutrašnje kontrole (SUK) Ministarstva unutrašnjih poslova još nije dostavio konačan izveštaj o smrti Dalibora Dragijevića, brata osumnjičnog za ubistvo devojčice Danke Ilić, objavio je danas portal Insajder.

Tužilaštvo je u odgovoru Insajderu navelo da je podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole u Beogradu, ali da su im do danas dostavljeni samo parcijalni izveštaji, a još ne konačni.

Kako je objašnjeno, predmet je u fazi predistražnog postupka, a nakon pribavljanja konačnog izveštaja i preduzimanja drugih mera biće doneta odluka o daljem postupanju.

Obaveštavamo vas da će javnost biti blagovremeno obaveštena i to objavljivanjem saopštenja na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, o radnjama koje se preduzimaju, a za koje u trenutku postupanja postoji
opravdani interes javnosti da zna, a sve kako ne bi došlo do eventualnog ugrožavanja, ometanja ili otežavanja rasvetljavanja predmetnog krivičnopravnog događaja, navodi se u odgovoru.

Dalibor Dragijević bio je uhapšen pod sumnjom da je pomagao osumnjičenima za ubistvo devojčice da uklone telo, a dešavanja u pritvoru okončana su Dragijevićevom smrću koja je, kako je potvrdio izveštaj patologa, bila nasilna, iako je MUP prethodno saopštio da je preminuo prirodnom smrću.

Saslušanja povodom nasilne smrti osumnjičenog, kako je Insajderu potvrđeno u MUP, počela su sredinom maja, a na spisku za informativne razgovore su inspektori borske policije, kao i inspektori Uprave kriminalističke policije iz Beograda, koji su ispitivali Dragijevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari