Vučević: Nedostatak klima u "Narodnom frontu" nije ugrozio rad porodilišta 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da nedostatak klima uređaja nije ugrozio rad porodilišta „Narodni front“ u Beogradu, i da je obavljano 30 porođaja dnevno, što je, kako je naveo, gotovo pun kapacitet rada.

On je za TV Pink rekao da ništa nije stalo u funkcionalnom, zdravstvenom delu i da je jutros razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, te da bi danas do 12 časova trebalo da se postave klima uređaji na dva sprata, a da bi do 16 časova trebalo da bude gotov kompletan sistem ugradnje.

„Ministarstvo zdravlja će danas verovatno pozvati medije da posete porodilište i uvere se da sve funkcioniše u najboljem redu“, kazao je on.

Kako je rekao u procesu postavljanju klima uređaja u „Narodnom frontu“, „niko nije kršio nikakav zakon“, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirao je da se te stvari reše brzo.

Vučević je, govoreći o juče potpisanom ;Memorandumu o razumevanju o strateškom partnerstvu Srbije i Evropske unije u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila, rekao da je time napravljen paket koji garantuje tri stvari. Prva od njih je da neće biti samo rudarenja, nego da će biti napravljen vrednosni lanac, od vađenja minerala, proizvodnje baterija i električnih vozila.

„Pod dva, dobili smo garancije da će biti primenjeni najviši standardi po pitanju zaštite okoline i zdravlja ljudi. Bez garancija za zdravlje naših ljudi i bez garancije oko zaštite naše prirode ništa ne sme da se radi“, rekao je on.

Dodao je i da je Srbija dobila potencijal za dalji razvoj ekonomije, odnosno mogućnost da standard građana i ekonomija budu još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari