Vučević o požaru kod Mosta slobode: Crv sumnje zbog raznih zahteva postoji, potrebna dodatna istraga 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da požar na prostoru bivše „Mostogradnje“ zahteva dodatnu istragu, jer, kako je kazao, postoji „crv sumnje“, s obzirom da je bilo raznih zahteva investitora za tu lokaciju.

Vučević je rekao da očekuje da istražni organi utvrde uzrok tog požara, koji je izbio juče, preneo je portal 021.

To je bio drugi, za nekoliko dana, požar na prostoru „Mostogradnje“ kod Mosta slobode.

U ponedeljak je izgorela građevinska mašina, dok je sinoć vatra zahvatila baraku u blizini Štranda i stadiona Fudbalskog kluba Kabel.

Vučević je rekao da „jučerašnji požar zahteva dodatnu istragu“, te dodao da je „bilo raznih ideja i zahteva u vezi sa tom lokacijom“.

„Tražilo se da dozvolimo sportske komplekse, zgrade, ne znam ni ja šta sve tu nisu predviđali, a sve kroz ideju da se razrađuje taj čitav kompleks oko stadiona“, kazao je Vučević.

Dodao je da „ponekad pomisli“ da postoje ljudi koji „nemaju dobro volju, nameru, želje“ i koji, kako je ukazao, misle da se takvim incidentom stvaraju uslovi da grad menja komunalnu i urbanističku politiku prema određenoj lokaciji i da će se dozvoliti neki drugačiji sadržaji.

Rekao je i da će biti interesantno da se vidi „da li će u vremenu pred nama imati inicijative i ideje da se na tom prostoru gradi nešto novo“.

„Što se tiče izgleda, te barake su mi bile odvratne, ali ne mislim da to treba da se rešava tako što se, ne daj bože, izazivaju požari. To ugrožava živote, nije civilizovano, ni prihvatljivo“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, plan je da se na tom prostoru gradi Memorijalni centar žrtvama Novosadske racije, kao i da se očuvaju zelene površine i prostor za sportske sadržaje.

„Moja želja je da to očuvamo u tom kontekstu, da ne bude sad ‘bio požar, mogla bi lepa zgradica'“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, radi se o prostoru sa koga se Mostogradnja iselila.

„Konačno smo uspeli da nagovorimo ‘Mostogradnju’ da se iseli sa tog prostora, jer je u pitanju bio relikt prošlosti, odlična investicija prilikom izgradnje Mosta slobode, ali koja je tu privremeno ostala čak 40 godina“, naveo je Vučević.

Povodom tog požara oglasila se i partija Akcija progresivne Vojvodine, koja je ocenila da su okolnosti pod kojima se dogodio „čudne i sumnjive“.

Ta partija je poručila da „Novosađani ne treba da budu iznenađeni ako za nekoliko meseci na toj lokaciji bude nikla nova stambena zgrada koju će, kako su naveli, izgraditi ‘jedan od poznatih gradskih investitora'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari