Vučević osudio iscrtavanje grafita s ustaškim simbolima na crkvi Svetog Spiridona u Petrinji 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je osudio je iscrtavanje grafita na srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Spiridona u Petrinji.

On je to ocenio ispisivanje grafita sa ustaškim simbolima nazvao provokacijom i dodao da su „čudne vrednosti i pravila koje se tolerišu u jednoj zemlji EU“.

„Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira! Kako drugačije objasniti još jednu provokaciju u nizu, ovog puta na zgradi Crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine Petrinja, na kojoj su osvanuli grafiti sa ustaškim simbolima“, naveo je Vučević na Instagramu.

Dodao je da je poruka Srbije uvek jasna – mir, stabilnost i regionalna saradnja.

„Ali da nećemo biti nemi na konstantne provokacije prema Srbima, koje ništa dobro nikome ne donose. Da li su evropske vrednosti da se Srbima u Hrvatskoj uskraćuje pravo da koriste ćirilično pismo, da se gotovo svakodnevno veliča ustaštvo, gde se Srbi hapse i kažnjavaju samo zato što pevaju patriotske pesme koje nikoga ne vređaju“, naveo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari