Vučević saopštio koliko će biti povećanje plata zaposlenima u prosveti od 1. januara

Ostavite komentar


  1. „Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević …“
    Kako to gorko zvuči.*
    *Neko od pametnih, iz „bolje prošlosti“.

  2. Zalosno sta rade sa prosvetom!
    Jel vi mislite da su ljidi u prosveti retardirani?Strasno,da strasnije ne moze biti.

  3. Sramta treba da se pokriju usia i da cute.Nije plata u prosveti ista kao iu drugim delat ostma vec mnogo niza.Tako da 50 posto povecanja u odnosu na njih ne znaci nista opet su ispod proseka.Ministarka je pre deset dana rekla da ce povecanje biti 15posto cim su sindikati otisli u vladu paloje na 12 posto.Sto znaci i ono sto bi dali oni unuste kao sto su sa ministarstvom prosvete godinama unistili prosvetu.Ne samo sramota vec tuga i zalost.

  4. Vlasti (kao što bi i svakoj drugoj) je veoma stalo do toga da ne dođe do potpune obustave rada u prosveti. Pogotovo u ovom veoma nezgodnom trenutku. Nisam čuo da je ministarka izjavila to za 15%. I siguran sam da to sigurno nije rekla decidno. Možda onako izokola, zbog najave Štrajka. E sad, da li je bolje 12% bez rizika ulaska u Štrajk ili zbog 3% više ipak ući u Štrajk, to najbolje znaju sindikati odnosno sami zaposleni. Ako Štrajk kojim slučajem ne bi uspeo u smislu slabijeg odaziva (jer ima puno onih koji bi se zadovoljili sa 12%, odnosno koji nisu spremni da štrajkuju) onda se na duže staze puno gubi! Po meni je veći problem odvajanja (pravljenja podele među zaposlenima) na nastavni i ne nastavni kadar!!! To sindikati (i zaposleni nastavni kadar) ne bi smeli da dozvole jer bi tu podelu vlast (svaka) debelo koristila u budućnosti. I svaki Štrajk i Protest bi bilo teže organizovati!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.