Vučević danas sa sindikatima obrazovanja, sastanak ranije zakazan 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastaće se sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti danas u 14 časova, najavljeno je iz Vlade Srbije.

U najavi ne piše razlog za održavanje sastanka, a predsednik Sindikata radnika prosveti Srbije Danilo Gligorić za Danas kaže da je reč o ranije zakazanom sastanku na kome treba da se razgovara o dinamici povećanja plata u prosveti i korekciji koeficijenatam sprovođenju mera za zaštitu od nasilja u školama i smanjenju administracije.

Gligorić kaže da su sindikati na prethodnom sastanku sa predstavnicima Vlade dobili obećanje od ministarke pravde Maje Popović da će do izmena Krivičnog zakonika, napad za zaposlene u prosveti na radnom mestu tretirati kao napad na javnog radnika, za šta su predviđene strože sankcije.

– To je međurešenje dok se ne izmeni Krivični zakonik, a to neće biti do Nove godine, jer se predlog mora poslati Evropskoj komisiji na mišljenje – kaže Gligorić, uz napomenu da su dva najnovija slučaja nasilja nad prosvetnim radnicima dodatna tema za razgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari