Vučević: Sutra Vlada donosi odluku o nabavci oprema za hlađenje namenjene porodištu Narodni front 1foto: M.M./ATAImages

Premijer Miloš Vučević saopštio je da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici doneti odluku da se hitno nabavi oprema namenjena porodilištu GAK Narodni front u Beogradu, jer je obaveštena da ono ima problem sa sistemom za hlađenje.

„Verujem da će se problem otkloniti u najkraćem roku“, rekao je Vučević novinarima u Beogradu, nakon polaganja kamena temeljca za stanove namenjene izbegličkim porodicama.

On je naveo da je Vladu vest o problemu u porodilištu veoma zabrinula i da će se oprema nabaviti u najbržem roku koji zakon omogućava.

„Juče sam dobio objašnjenja ministra (Zlatibora) Lončara o kvaru na tom centralnom razdelnom uređaju za hlađenje u porodilištu i vlada sutra na sednici donosi zaključak o hitnoj nabavci te opreme i verujem da ćemo u najkraćem mogućem roku tu stvar popraviti“, rekao je Vučević.

On je dodao i da nema informacije da taj problem postoji u još nekom porodilištu ili bolnici.

Vučević je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da nije radilo hlađenje u GAK Norodni front i da li ima tih problema i u drugim porodilištima.

Dodao je da neće davati objašnjenja da li je to tehnički moglo da se desi ili nije smelo da se desi.

„Neću davati odgovor – znate šta, te stvari se dešavaju, jer će to odmah biti dovedeno u kontekst neke ravnodušnosti i nebrige. I nas je zabrinula ta vest i zato smo doneli odluku da po najkraćim procedurama, da opet ne bi neko rekao da smo nešto radili protiv zakona, da to bude otklonjeno. Nemamo informaciju da u drugim porodilištima i bolnicama ima takvih problema“, rekao je Vučević.

„Očekujem u najkraćem mogućem roku. Govorim o satima i danima da bude rešan problem oko klimatizacije u porodilištvu. To je zadatak Ministarstva zdravlja i zato će vlada sutra po najjednostavnijim, najbržim procedurama nabaviti uređaje za klimatizaciju“, rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari