„Nema igranja, od ovog bukvalno zavisi naša budućnost“: Šta znači izjava Miloša Vučevića da se mora povesti računa o udžbenicima iz nekoliko predmeta?

Ostavite komentar


  1. Dobar predlog, treba se voditi računa iz kakvih udzbenika uče naša deca.

  2. Miloša Vičevića ukazuje na važnost kvalitetnih udžbenika koji su temelj obrazovanja. Pravilno odabrani udžbenici iz ključnih predmeta mogu značajno uticati na razvoj znanja i veština koje su neophodne za budućnost mladih generacija.

  3. mislio je na to da deci netreba seksualno obrazovanje u ranim uzrastima i da se uci prava istorija srbije

  4. Odgovornost prema izboru udžbenika je velika, jer oni oblikuju način na koji učenici uče i razumeju svet oko sebe. Miloš Vičević naglašava potrebu za pažljivim odabirom materijala koji će podržati kritičko razmišljanje i inovativnost.

  5. Fokus na udžbenike iz određenih predmeta ističe njihovu ulogu u pripremi učenika za izazove koje donosi moderno društvo. Ova izjava može biti poziv na akciju za sve uključene u proces obrazovanja da osiguraju da se udžbenici stalno ažuriraju i prilagođavaju potrebama učenika.

  6. Mislim da je ovo pametan potez. Potrebne su određene reforme u školstvu.

  7. Zaista je potrebno da se jaca nacionala svest ucenika, a to moze samo kroz izmenu udzbenika.

  8. Vučević najavljuje nove udžbenike iz važnih predmeta osnovnih škola sa razlogom praćenja savremenih promena u okvirima aktuelnih zbivanja u koja đaci moraju biti uključeni na njima prihvatljiv način.

  9. Gospodine Premijeru, naša budućnost zavisi od onih mladih ljudi, koji beže iz ove zemlje u kojoj ne vide budućnost i perspektivu u SNS zlatnom dobu.Oni su ta snaga, koja nosi društvo napred,ali na žalost, oni to rade u zemljama SAD i EU.Ovde dece ima sve manje, ostali starci i polupismeni, a od toga napretka nema

  10. Znaci da radikali zele da upropaste jos koju generaciju jer racunaju da ce jos deceniju da seire nad nasom sudbinom bez kazne.

  11. Drugim rečima, izmišljaće priče u nacionalnim čitankama da bi držali decu zaglupljenu pričama kako nas svi mrze a Srbija je vodila samo oslobodilačke ratove.

  12. Imam priliku da gledam mlade oko sebe i mogu reci da u odnosu na starije generacije oni su i previse indoktrnirani ovim „identitetom“, a kritickog misljenja nigde, a samim tim ni znanja. Sustina obrazovanja je kriticko misljenje i sloboda, a ovo je indoktrinacija. Znanje nula i na njega nakalemnjeno ovo i proizvod je podanik SNS. Nazalost nikoga da se pobuni. Da li ce mozda na muzickom biti novokomponovani trash, onako da zacini sve ovo.

  13. Svakako za recenzenta uzeti Šešelja i radikale jer bez zadržanih kašika nama mira nema.

  14. Историја се понавља.Ђаци који нису могли редовно да заврше саветници и главни за уџбенике.

  15. Mladi ljudi su već naučili da je jedino EU mesto gde treba živeti ( iz EU udžbenika ) i sada su TAMO !
    Zadatak izvršen, Srbije više nema i Hvala lijepa !

  16. A sta ce da precrtavaju geografske karte kad svi znamo Srbija do Tokja i sta tu ima da se uci po nekim mitoloskim udjbenivima.Mize on da uci decu u Srbiji mitologiju ali nemoze da ponisti svetsku istoriju i geografiju.

  17. Ovaj ni Novim Sadom nije znao da upravlja, a sada će da piše udžbenike.
    Mali od Vučića će da nas uči šta je to srpska nacija, a Arapima su prodali ceo centar Beograda na rekama.

  18. Ponavljač odlučuje o sadržajima udžbenika, majko mila!

    Ako želimo da preživimo, ove domaće SNS okupatore i njihove saradnike moramo skloniti, milom ili silom!

  19. Nazadna sekta hoce decu od malih nogu da nauci kako smo mi nebeski narod kojeg svi mrze ali uz naseg vodju i zastavu na svakoj banderi sve cemo pobediti i pokazati da smo slobodarski narod koji je samo 500 godina bio pod Turcima.

  20. Било би лепо да сваки ђак добије те читанке на поклон на своје лично име у трајно власниство, да има успомену и да се подсети својих почетака учења и напредовања у животу

  21. U udžbeniku iz istorije naša deca će da uče najnoviju istinu: Srbija je nastala 31. maja 2017. Znate li zašto?

  22. Domovina se brani lepotom
    Autor: Ljubivoje Ršumović

    A ovo što Srpski Nacional-Socialisti rade je nacionalsocializam
    Domovina se brani rekom
    i ribom u vodi
    i visokom tankom smrekom
    što raste u slobodi.

    Domovina se brani cvetom
    i pčelom na cvetu
    makom i suncokretom
    i pticom u letu.

    Domovina se brani knjigom
    i pesmom o nebu
    sestrinom suzom i majčinom brigom
    i onim brašnom u hlebu.

    Domovina se brani lepotom
    i čašću i znanjem
    domovina se brani životom
    i lepim vaspitanjem.

  23. Sami su izazvali problem kada su privatnim firmama dozvolili izradu udzbenika, a sad ga kao resavaju.

  24. Dubito, ergo cogito, ergo sum – Sumnjam, dakle mislim, dakle postojim!

  25. Nemojte da čitate te udžbenike. Oni deluju štetno na psihu čoveka.

  26. Nema veze što narod jeedva preživljavaju ovu inflaciju …nem pojma šta će sutra jesti …oni se igraju glupostima!

  27. Ko je on da deli predmete na vazne i manje vazne.Sve predmeti su jednako vazmi

  28. Znaci ide jos jace laganje i revizionizam istorijske istine, a u korist kolaboranata i izdajnika.

  29. Sta god budu izdali neka bude jedn aknjiga i nek traje bar par generacija,
    ne mogu da verujem da se istorija srenjeg veka i matemataika na primer menjaju svake godine, ne zezajte vise roditelje koji imaju vise dece.

  30. Sve sto sns sekta predlozi od toga nema nista …o cemu da nas uce ..karlobag virovitica i td …gospodo kada vratite kupljene diplome i ne odgovarate sto ste srbiju vratili 30 godina unazad nama spasa nema …vasa politika se ogleda u hiljadama mladih koji beze od ambijenta koji ste vi stvorili..a to je mito korupcija ucene pa cak i ubistva .Ovo je jos jedan marketiski trik kao ono u vezi vojske .

  31. Pa zato kulujete diplome maltene na trafici…e moj premijer,ti nam pricas o obrazovanju…

  32. Vratite vi u skole knjige knjizevnika koje ste izbacili /citanje za lektiru/ a ne one gluposti Gospodat prstenova i jos neke gluposti. U knjigama iz muzickog izbacite koje kakve pevaljke i gluposti koje su bile, vec neka se uci sta treba u muzici klasika.Kakve su ovo gluposti „Nacionalna citanka“

  33. ???? Vas komentar je u redu, treba razvijati kriticko misljenje kod dece.Obrazovni sistem mora da se menja, ali direktni ucesnici u nastavi, ucitelji, nastavnici iprofesori trebaju odlucivati o tome.Nacionalni identitet se ne stvara kroz pravljenje nacionalne citanke.Ministre , ako u jednom udzbeniku ucestvuje 5 autora sve izgleda nesredjeno.Predlazem vam da pregledate na primer udzbenik istorije za 7 razred.Ako neko pise udzbenik,a nikada nije odrzao ni jedan cas u skoli, pisi propalo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.