Vučevićev savetnik: Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju da se završi do 30. novembra 1foto: M.M./ATAImages

Izgradnja Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Bačkoj Palanci trebalo bi da bude završena do 30. novembra, a cilj je i da objekat bude licenciran i opremljen do kraja godine, izjavio je danas savetnik predsednika Vlade Srbije Igor Peško.

Kako je saopštila opština Bačka Palanka, on je posle obilaska tog gradilišta rekao da je na osnovu dogovora sa nedavnog sastanka roditelja dece iz udruženja MNRO i premijera Miloša Vučevića, Vlada Srbije preuzela kontrolu nad završetkom projekta.

Savetnik premijera je naveo da je od izvođača zahtevao bržu dinamiku radova i svakodnevno fotodokumentovano izveštavanje o napretku projekta, i dodao da je dogovoreno da se mesečni izveštaj o realizaciji radova dostavlja i udruženju MNRO.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slađana Marković Stojanović kazala je da će taj resor pomoći oko izrade elaborata i licenciranja objekta, kao i da će Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova udruženju MNRO najkasnije do 1. oktobra u prostorijama Gerontološkog centra u Bačkoj Palanci obezbediti privremeni prostor za smeštaj i boravak dece sa smetnjama u razvoju.

Za finansiranje usluge smeštaja, boravka, opreme, stručnih radnika za rad sa decom Pokrajinski sekretarijat je obezbedio 5,2 miliona dinara, a za potrebe Udruženja MNRO izdvojeno je 600.000 dinara, stoji u saopštenju.

Predsednik opštine Bačka Palanka rekao je da će ta lokalna samouprava u rebalansu budžeta izdvojiti novac za opremanje Dnevnog boravka, a da će u budžetu za 2025. godinu biti obezbeđen novac za zapošljavanje stručnog kadra za brigu i rad sa korisnicima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari