Vučić, Brnabić, Gojković ocenjeni kecom od mladih

Međunarodni dan mladih u Srbiji obeležen poražavajućim podacima o poverenju u državu

Ostavite komentar


  1. Mladi srbni četnikovi naranjeni sendvičima? Sa mega…ultra..trenda?
    Švarceneger?

    1. Takoje mladi. Vi ste ti koji treba da povedu ovo drustvo napred. Zato slobodno dignite glas da se cujete a ne da bezite u inostranstvo kao turisti da. Mlafi vi ste ti koji ce te izvuci ovu zemlju
      Zato pozivam babe dede tatr msme stanite uz vasu decu.
      .

  2. Sve ovo samo potvrđuje nas status primitivnog društva. Kome bre treba „jaka ličnost“, nama treba jak sistem, a ne neki pajac da nas vodi ka svetlu.

  3. Jedan je Gospodin Pavle, pravi, svetac. Radikalski patrijarh je nepotreban, kao i onaj dupelizac od bivšeg vaterpoliste, a danas ljigava meduza što vole da ga j….u zg…a.

    1. I moje pitanje je cime je Irinej zasluzio pozitivnu ocenu? Pa on podrzava ove sto ste im dali negativne ocene.

  4. mi smo digli ruke od sebe a kamoli mladih ..postala je radost da ti je dete otislo vani da cuva decu u svicarskoj nemackoj austriji ili da muz 3 meseca radi na crno..ili da nema radne snage jer vise niko nit bere maline ni kupine ..a u evropi berac od 60 do 180 eura dakle treba danas da nabere 300 kila pa tek onda za gazdu.. a kod nas otkup 30 din ..to isto vazi i za ostalo ..mi smo novi vijetnam i kambodza sto se radne snage tice ..sivaca za lek ne mozes nac niti se omladina usmerava u zanatske vode..svi su na vestackim fakultetima visim skolama koje nisu ni kurs za zivotne pozive..o cemu i kakvim ministrima da pricamo ..o kakvim ocenama ..ko se uvalio u drzavnu sluzbu i firmu uvalio ..ko nije moze van ..60 te i 70 te godine ponovo

  5. Кад год негде нешто зашкрипи народ позове Премијерку.Она дође, обећа да ће решити проблем, а после тога ништа.То је случај са овом госпођом што је поново почела штрајк, а још гори пример је са ветеранима.Дана18.априла је рекла да ће решити проблем зА 15 дана.Када је репортерка упитала да није то много кратко време она рече: „Не, време је оптимално“.

  6. Nemačka:Turski poznanik,koji se upravo vratio sa odmora,a preko Srbije:“Nisam doživeo veće lenjštine od vaših!Čekao sam preko 17 sati!!!“Preporučio sam mu da se žali Vučićevom prijatelju,Erdoganu!

  7. Nije mi drago što su rezultati istraživanja ovakvi. Nije mi drago ni što ova naša omladina traži rešenje za svoju budućnost „tamo negde“. Ono što je dobro je što uviđaju da ovde još za dugo neće biti sreće i da su oni toga svesni, i da ne žele da svoje živote protraće kao mi naše.
    Mladima je dosta višegodišnje demagogije tipa „Želim da ostvarite snove u svojoj zemlji i da razvijate potencijale na ličnu i društvenu dobrobit , a mi ćemo nastaviti da nagrađujemo vaš trud, znanje i uspehe.“ Slatka obećanja su jedno, realan položaj mladih nešto sasvim drugo.
    Protutnjalo je ovim prostorima mnogo onih kojih su nam obećavali svetlu budućnost: komunisti, socijalisti, demokrate raznih fela, kojekakve neprirodne ad hok koalicije nakon izbora, naprednjaci. I u tim obećanjima prođe nekoliko decenija, a stvari se ne pomeraju nešto napred. „Tamo negde“ se živi bolje, pristojnije, perspektivnije. Imaju naši mladi dovoljno pameti i hrabrosti kada donose ovakve odluke, i oni dižu ruke od nas. Idite deco, neće vam biti lako, ali ako se ne izborite u potpunosti za vašu generaciju, za generaciju vaše dece hoćete. I tada ste postigli cilj. A nama šta Bog da, i zaslužili smo.

  8. Srbijom već dugo odzvanja lavina stavova i poruka .MLADIMA:
    ODLAZITE iz Srbije, ovde nemate šanse. Idite u uredjene i bogate zemlje.

    E, ja mislim da nije baš tako:

    Kao što je poznato zadnjih godina je značajan broj ljudi našao načina da iz Srbije radi za inostrana tržišta (IT stručnjaci, Projektanti, Dizajneri, itd). Ovaj trend je u brzom usponu. Radi se o već više desetina hiljada ljudi. Imaju posla. Dobro i uspešno rade. Stekli su na najzahtevnijim tržištima reputaciju ozbiljnih profesionalaca. Dobro zaradjuju.

    Dakle, kada se zna posao može se i iz Srbije. ozbiljno uspešno.

    Poruka i molba OMLADINI:
    Uključite sve moguće filtre kada razmatrate stavove i preporuke nas matorih.
    Budite jako oprezni.
    Raspitajte se i kod vaših drugara, koje pomenuh na početku, a tu su u Srbiji, iako su mogli da emigriraju.

    Proverite i ovo OMLADINO:

    Stvorila se klima ODLAZITE, ne valja to i to, …., idite u uredjene i bogate zemlje.
    Ni reči ne pročitah kao poruku mladima da tim uredjenim i bogatim zemljama to nije palo sa Marsa, već da se radi o rezultatima decenijskog (i vekovnog) mukotrpnog rada gradjana tih zemalja, a morali su da prebrode svakojake probleme. Nisu te zemlje izgradjivali njihovi emigranti (u Ameriku, na primer), već domicilni gradjani, uključujući ključne doprinose elitnih stvaraoca. E, pa takvu uloga treba da imaju i naše mlade generacije.

    Ni reči ne pročitah o tome da EU ima loše migraciono rešenje, gde velike zemlje besplatno usisavaju kvalitetne kadrove malih zemalja, i da to treba menjati.
    Ni reči o iskustvima emigracije. Da mladi čuju šta SVE znači biti tudjin. Da čuju šta se preživljava kada deca polaze u školu i kada se shvati da verovatno više povratka nema.
    Itd, itd, …

    Iz navedenih razloga bilo bi jako dobro da se svi non-stop preslišavamo DA LI i KADA mladima treba preporučivati da ODLAZE, a da ovde tražimo rešenja za bolje sutra. Primer koji sam naveo to, nadam se, solidno ilustruje.

  9. ko je mladi predrag rajic sef nekog centra koji samo bljuje vatru na opoziciju?jel to neka nvo kojeg ustvari placa vlada’ ne moze se vise izdrzati gledanje programa pink i hepi jedni te isti na programu, pocece da spavaju u tim studijima.
    VI MLADI IZADJITE NA IZBORE, NE DOZVOLITE DA VAM BABE I DEDE KROJE BUDUCNOST IAKO SAM I SAMA BABA OD 72 G.

  10. Postovani Ministre, kazes da cete da nagradjujete…pa prosla vam je univerzijada, niste ni poslali studente da se takmice, prvi put od nastanka tog dogadjaja. Mladi vam odlaze u velikom broju iz zemlje, a sta Vi cinite da to zaustavite? Ja cu Vam reci: NISTA! Sramotno je od strane jednog bivseg sportiste da se ovako ponasa i ovako prica. Na zalsot, preuzela Vas je ovaj SNS dzinovski pauk i uvukao u svoju mrezu i sad morate da cutite. Obraz, sta to bese?

  11. Draga deco, razumem vas u potpunosti. Bezanje odavde jeste jedan izlaz, ali da li je pravi. Probajte da sto vise uticete na ljude oko sebe, otvorite im oci, objasnite im sta ova vlast radi i kuda ovo sve vodi, vasim roditeljima, prijateljima, rodbini, a narocito babama i dedama. Ne zelimo da oni koji su pri kraju zivota nama ostalima kroje sudbinu. Narod mora da se osvesti i da shvati realno stanje. Vi jeste buducnost ove zemlje, jer ako odete, ostace samo ova vladajuca klika sa svojim poltronima da vlada jos 50 godina. Dajte nam tu energiju na protestima, udruzite se, borite se. Neka vas vide i na pijaci i na ulici i u autobusu i tramvaju. Mora narod da se osvesti. Hvala i srecno!

  12. Na mladima svet ostaje, kazu. A posle se cude sto odlazimo za inostranstvo. Ironija.

  13. Mladi ocenjuju patrijarha prelaznom ocenom i ministra Udovičića? S jedne strane se kunu u ‘nekakve autoritete’ a s druge pak hoce da beže u zemlje na zapadu. Pa ako ce im to biti sistem vrednosti nek idu u Rusku Federaciju . Odo da bacim peglu od ovakve omladine…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.