Vučić i Vučević čestitali jubilej Beogradskoj nadbiskupiji 1Foto: Printscreen/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević uputili su večeras čestitke povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije.

„Povodom velikog jubileja i obeležavanja 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije, upućujem najiskrenije čestitke svim pripadnicima katoličke zajednice u Srbiji, Beogradskoj nadbiskupiji i njenim vernicima. Ovaj značajni jubilej simbolizuje vek postojanja i duhovne brige nadbiskupije za vernike, kao i njen doprinos međukonfesionalnom i kulturnom bogatstvu naše zemlje“, naveo je Vučić na Instagramu.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Istakao je da je Beogradska nadbiskupija igrala ključnu ulogu u očuvanju kulturnog i duhovnog identiteta katolika u našoj zemlji i dodao da je, uz poštovanje i zahvalnost na doprinosu izgradnji dijaloga i saradnje među verskim zajednicama, značaj ovakvih jubileja prilika za jačanje zajedništva i solidarnosti među svim građanima Srbije.

&nbsp

;

„Srbija je zemlja svih svojih građana, država koja sa pažnjom neguje sve svoje raznolikosti i u kojoj je sloboda veroispovesti svima zagarantovana“, napisao je premijer Vučević na društvenoj mreži Iks (X), nakon što je prisustvovao centralnoj ceremoniji u katedrali Uznesanja blažene device Marije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari