Vučić: Crkva nudi zamrznut konflikt

Sad je jasno da nema konsenzusa između Crkve i predsednika Srbije, kaže Rada Trajković
Stav SPC o KiM za vlast nerealan, a za opoziciju putokaz za promenu politike

Ostavite komentar


  1. Potpuno je zlonamerno imputiranje da SPC nudi zamrznuti konflikt kao resenje statusa KiM. Na KiM postoji prelazna medjunarodna uprava Ujedinjenih nacija i drugih medjunarodnih organizacija. Dok to stanje traje,
    Srbija treba da konsoliduje svoju medjunarodnu poziciju kako bi postigla valjano resenje o statusu KiM. Da li ce do toga doci za deset ili vise godina, zavisice od mnogih unutrasnjih i spoljnopolitickih determinanti. Niko se ne odrice dela drzavne teritorije u uslovima kad je ta teritorija fakticki zauzeta, to bi i pravno i politicki bio non-sens.

    1. Od takvih kao ti sto se „razumeju “ u politiku i misle da znaju nesto mi se bezi odavde sto pre..“Non sens“..mislim…blage veze sa zivotom…….

  2. Zasto dozvoljavate nepismenim popovima da se mesaju u svetovni zivot i vode politiku drzave? Svuda u svetu, crkva je odvojena od drzave, samo je srbija i dalje u srednjem veku.

    1. Opet ti sa „popovima“?! Možda bi želeo da „pismene hodže“ odlučuju i vode ovu državu?! Može ali, samo u Pakistanu, Sudanu ili Albaniji. U Srbiji nikada. Srbija ima prava da bude bilo gde, makar to bio i „srednji vek“. Niko nije kriv vama Albancima što nigde ne postojite. Niti u pisanim dokumentima niti u arheološkim artefaktima. Pravite državu od danas pa unazad. Trebaće vam dosta vremena da dodjete do drednjeg veka. Sada ste u dobu koje prethodi varvarizmu.

  3. Neka oni to lepo obrazlože našem narodu i podnesu teret takvog rešenja sa nama, jer njima je uvek isto,i u ratu i u miru.

  4. Ne razumem zašto bi, bilo ko, koji ovoj državi misli dobro, u ovom trenutku, želeo da se konflikt „ODMRZNE“?! Šta time dobijamo? Zašto je bolji odmrznuti od zamrznutog konflikta? Zašto mnogi smatraju da ćemo i formalnim odricanjem od dela sopstvene suverene teritorije „procvetati“?! Šta mi dobijamo time? Da li nešto konkretno ili onu „šargarepu“ kojom nam mašu pred očima već trideset godina, kao da smo zečevi?

Ostavite komentar


Društvo

Veran Matić uputio Ustavnom sudu zahtev za uvid u inicijativu Saveta REM-a 10

Veran Matić uputio Ustavnom sudu zahtev za uvid u inicijativu Saveta REM-a

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić uputio je Ustavnom sudu Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja, tražeći uvid u status inicijative Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) za ocenu ustavnosti odredbe člana 126, stav 1 Zakona o elektronskim medijima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.