Vučić dao uputstvo lekarima kako hitno da reše liste čekanja za kataraktu i ortopediju

Ostavite komentar


  1. Predcednik i stručnjak je morao pozvati prijatelje A. Vulina- Kubance…!!
    Velesila u medicini Kuba bi problem katarakte rešila očas posla, ali “naši stručnjaci” nisu informisani…
    Dijalog je sa partijskom strukom nemoguć…!!

  2. Iznenadjenje je kako NJKV ON i za liste čekanja ima rešenje! Nama zaista više ne treba ni jedno ministarstvo je ON misli na sve i zna sve: od sadjenja luka do razbijanja atoma! Koliko se ja razumem u kuvanje, Liste čekanja za ugradnju veštačko očnog sočiva i proteze kuka i kolena regulisane su Pravilnikom o listama čekanja i participacijama na ugradni materijal, a koji je doneo RFZO, Skupština RS prihvatila i aminovala i isti je objavljen u Glasniku RS. Znači, regularni zakonski akt koji će ON, kršeći po ko zna koji put svoja ustavna ovlašćenja, da razglaba i donosi opet neke nove „lex speijalis“. Kako je po struci pravnik (a silom i i prtevarom još uvek Predsenik republike), trebalo bi da zna kakva je pravna procedura za izmenu pravnih akata, a ne da se ON „pozabavlja“ ovim problemima.

  3. Он говори као да је опозиција. Кад си на власти, онда све то можеш и да урадиш. Пардон, мораш да урадиш јер си за то плаћен.

  4. Tolike godine sam bila u zabludi. Mislila sam da se ministar zdravlja bavi zdravstvenim problemima građana.

  5. Odavno su doktori reshili u Nishu redove za cekanje na kardiologiji pa ispalo da to nije u skaldu sa „propisima“.
    Znaci sada moze kada Psiho Oskar kaze.

  6. Predsednik shvatio da litijum nije jedini problem već zdravstveni sektor. E, sada su došli na red sočiva i veštački kukovi. Nema brige kada se Vučić uhvati problma, možda će sutra i da operiše. Ali postoji jedan veliki problem a to je ko osmišljava godišnji budžet Srbije? Siniša Mali. Kada nema para za zdravstvo ili plate nastavnika kriv je Mali. A usput on ispunjava želje i svog šefa, jer stadion mora da se izgradi, Ekspo 27 i 130 hotela koji će posle izložbe u Surčinu da zjape prazni kao kovid bolnice danas. Dvojica Musketara bez plana razvoja Srbije, sve odlučuju preko noći ili na zahtev stranog kapitala.

  7. Sveznalica opšte prakse.
    I demanti odmah. Operisao kataraktu na oba oka. Posle prve operacije, levo oko, koju sam čekao tri meseca zovu me iz ministarstva zdravlja i pitaju da li da me upute kod privatnika za levo oko. Kažem levo sam operisao može desno. Kažu za desno nema naloga. Za 10 dana me zovu iz ustanove gde čekam operaciju da hitno dođem da potpišem da neću da se operiše kod privatnika. Uspeo sam da stignem na operaciju desnog oka uz blage stimulanse osoblju posle 2 meseca. I da dobio sam račun koliko košta operacija uz napomenu da je samo informativnog karaktera. Prema tome Vučić treba da se bavi protokolima a Lončar medicinom. Nijedan to ne radi nego mešetare i dođosmo do liste 11.000 ljudi na čekanju. O stanju u bolnici da ne govorim.

  8. Trebala sam Vucica da pitam da mi on zakaze pregled kod oftamologa posto ja nisam mogla da dobije iz tog razloga sam izgubila desno oko i sada kad mi treba da pregledam i sacuvam levo oko moram da zovem ministarstvo zdravlja i zdravstvenu inspekciju da bi dobila termin sramota

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.