Vučić sa Bocan Harčenkom u Loznici o Kosovu i Briksu (FOTO) 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom razgovarao o svim pitanjima važnim za obe zemlje, o situaciji na Kosovu kao i o pozivu da učestvuje na samitu zemalja BRIKS-a.

„Danas sam dobio listu učesnika koja je velika i reč je o važnim i moćnim državama, a ja sam uz zahvalnost za poziv rekao sve što sam i ranije rekao i mi ćemo te razgovore nastaviti i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom“, rekao je Vučić.

On je danas u Loznici upoznao ambasadora sa situacijom na Kosovu i Metohiji, svakodnevnim provokacijama, ugrožavanjem mira i stabilnosti i, kako je rekao, neefikasnom odgovoru koji su bili upleteni u dijalog.

Vučić je naveo da je bilo reči i o ekonomskim temama, o izgradnji dispečarskog centra ruske železnice i drugim brojnim projektima.

„Razgovarali smo i o saradnji u UN i drugim multilateralnim organizacijama“, rekao je predsednik, pomenuo ubrzanje gasnog aranžmana kao i razgovore o obeležavanju 20. oktobra, Dana oslobođenja Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari