Vučić: Inflacija konačno počela da pada, do kraja godina na manje od 9 odsto 1Foto: printscreen / RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio u obraćanju u palati Srbija da je inflacija u Srbiji konačno počela da pada. „Sa 13,7 na 12,5 odsto… Da bi završilo na manje od 9 posto do kraja godine“, rekao je Vučić.

„Mi ćemo osim plata i penzija koje ćemo uspeti da obezbedimo, opredelili smo mnogo projekata za škole, vrtiće, bolnice, auto-puteve. Srbija je zemlja koja svakako najviše gradi i planira“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je naveo da Srbija nijedan projekat nije zaustavila koji je tiče putne i železničke infrastrukture, uprkos inflaciji, FED-u, kineskim investicionim bankama.

„Kad smo predstavljali program 2020-2025. svi su mislili da je to šarena laža, i da nije moguće da prosečna plata i penzija budu tolike. Mi ćemo osim plata i penzija koje ćemo uspeti da obezbedimo, opredelili smo mnogo projekata za škole, vrtiće, bolnice, auto-puteve. Srbija je zemlja koja svakako najviše gradi i planira“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je na konferenciji predstavio i planove za EXPO.

„Beograd nećete moći da prepoznate, biće jedan od najlepših gradova na svetu, ne samo u Evropi“, rekao je on.

Predsednik Srbije je najavio da će povodom izložbe EXPO u svih 28 gradova u naredne tri godine uraditi više od 100 fasada po gradu.

„To nije samo rekonstrukcija, već će promeniti izgled. Napravićemo ih turistički privlačnijim. Ogromne promene za našu zemlju doneće EXPO 2027“, istakao je predsednik Srbije i dodao da sve mora da bude gotovo do 1. decembra 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari