Vučić ispratio studente i srednjoškolce u Kinu 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će studenti i srednjoškolci koji putuju u Kinu u okviru programa međunarodne kulturne razmene dve zemlje imati nezaboravno iskustvo i da će vreme koje provedu u Kini predstavljati nešto najvažnije u njihovom dosadašnjem školovanju.

Ispraćajući studente i srednjoškolce uoči puta u Kinu, Vučić im je poručio u Palati Srbija da je taj put važan da bi videli koliko je Kina razvijena i napredna zemlja.

„Slušali smo priče kako sve što postoji i vredno je uglavnom na Zapadu. Ovo je izuzetna prilika da nauče nešto o nastanku civilizacije, da vide koliko je Kina moderna zemlja, da nauče od nje“, dodao je Vučić.

Kako je poručio, samo posvećenost, učenje, rad i znanje je nešto što niko ne može da im oduzme.

Citirajući kineskog predsednika Sija Đinpinga, Vučić je rekao da su „mladi ljudi nada i budućnost jedne zemlje, ali samo ukoliko imaju velike ambicije“.

Poželevši mladima uspešan put, on im je poručio da je važno da iskustva vrate u zemlju, i da ne rade samo za svoj napredak, već i za napredak Srbije.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming istakao je da je putovanje u Kinu posebno iskustvo, koje može mladima da donese nova iskustva i znanja o modernoj Kini, njenom društvu i ekonomiji.

„Svim mladima želim lepo i uspešno putovanje, nadam se da će svi mladi postati ambasadori našeg čeličnog prijateljstva“, dodao je Ming.

Kako je naveo, Grupa Mint pokrenula je program razmene kako bi mladi iskusili razvoj Kine i upoznali kulturu te zemlje.

„Hvala im što su dali snažnu podršku, i što ulažu u mlade ljude. U Kini postoji izreka: ‘Nije dovoljno samo da pročitate 10.000 knjiga, već i da pređete 10.000 kilometara kako biste upoznali svet koji vas okružuje'“, rekao je ambasador.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari