Vučić: Nisam mogao da odbijem poziv majke bolesnog dečaka

Ostavite komentar


  1. Gospodine predsedniče, ne pripadam lažnoj eliti, niti društvenom talogu, običan sam građanin ove zemlje, zaposlen, vredan, pošten i vređa me poređenje svih vaših (namerno vaših malim slovom) neistomišljenika sa društvenim talogom i ljudskim otpadom. Ovo što ste vi uradili zarad lične promocije, ne da nije u redu, ne samo sa političkog, nego ni sa ljudskog stanovišta. Ej, taj mali bolesnik zna ko je predsednik Vučić, pa je izrazio želju da se sa njim fotografiše. Verujem da niko od nas u ovoj državi nije zaboravio šta se dešavalo 90-ih godina, ko je tada bio na vlasti, kako smo tada živeli, šta se dešavalo u vreme dolaska SNS-a na vlast, ležanja Tomislava Nikolića na isposničkoj postelji, patetično štrajkovanje glađu. A povodom vaše izjave da nemate pet kompanija, o tom potom, ostaje da se vidi kada odete sa vlasti šta svi vi imate, odavno se priča da su članovi vaše porodice sive eminencije bez kojih ne može ništa u Srbiji da se uradi, da se uzme državna zemlja u zakup, da se proda preduzeće, da otimaju lokale od vlasnika, itd.

    1. Deviza radikala (Toma,Vucic,Seselj) je bila, vlast,vlast i samo vlast.
      „Zastita nacionalnih interesa“ sluzila im je kao fasada. Najgore je, sto se i veci deo opozicije slicno ponasa. Ove vise ni djavo ne moze skinuti sa vlasti. Mozda revolucijom ili dogadjanjem naroda. Drugacije nikako.

    2. Opšte ludilo u kasabi od države!……Šta reći osim, recimo: ‘Treba biti glup pa ne poludeti’ (Bora Čorba)!!

    3. Poštovani gospodine Dule,ako nije dovoljan demantij majke koji je bio na televiziji i ako treba dozvola nesitomišljenika za sve što predsednik Srbije uradi da bi bilo po volji i da ne bi bio ispljuvan i osumnjičen, onda nam predsednik i ne treba.Neka vlada anarhija i neka se deca ugledaju na koga ?…na mrzitelje?Kada krenete na glasanje uzmite što više listića i zaokružite bilo koga da ovaj čovek koji se zove Aleksandar Vučić ne bi bio više noćna mora.Više nego neozbiljno sa vaše strane…jer se odavno priča..jel u tramvaju?

  2. COMEDIA DIVINA(Božanstvena komedija).Iskreno nemam predstavu kom krugu pakla bi pripao ovaj DOGAĐAJ?!

        1. Dragi moji malo dostojanstva u komentarisanju ovoga prikaza igranja sa ličnim i velikim porodičnim iskušenjima… Inače nećemo se razlikovati od njih što koriste teške ljudske sudbine za ličnu promociju!

  3. Ako je iko bolestan onda je to predsednik Srbije. Njemu je hitno potreban doktor jer ovako bezumno ponašanje sebi ne bi dopustio iole normalan i pristojan čovek.

  4. jel majka bolesnog decaka moze da zrtvuje svoje dete na oltaru ako pozeli, u zemlji bolesnog predsednika verovatno moze

  5. …rekao je on i ocenio da bi mu rekli da je „đubre ili bezosećajni skot“. Lepo je kada se čovek prepozna.

  6. Izlozili ste dete nepotrebnom riziku,ako Vi niste svesni toga,onda bi trebalo to da Vam objasni Ministar zdravlja.Dete se leci na hematoloskom odeljenju i sigurno prima terapiju koja mu umanjuje odbrambene sposobnosti organizma.Samim tim je dete osetljivije i podloznije na uzrocnike prehlade i nije preporucljivo „nepotrebno “ ga izlagati rizicima.
    I maska se ne nosi kao ukras ,vec bi trebalo da pokrije usta i nos te na izvestan nacin smanji mogucnost prenosa infekcije…

    1. Ma dobro, sve to, u pravu ste, nego, otkud predsednik uopste u bolnici kada su posete zabranjene zbog gripa.Da li to znaci, da predsednik ne treba da postuje zakon, da je on iznad svega.Pa kakvi onda da budu ovi njegovi na vlasti?

      1. Ma zvali ga telefonom da dođe u bolnicu , pošto je dečak izrazio želju da se slika s’njim !!

  7. Cim ovaj pocne javno da mazi decu po bolnicama i navodno zavejanim putevima, izbori su iza coska.

  8. Besramno. Srbija nikada nije bila dublje i niže, nego danas. Ne zato što ovakav vlada Srbijom, nego zato što mu veliki broj Srba veruje. Ovo je bespovrat. Katastrofa.

    1. Pogledaj spot grube Dža ili Bu Diktaore… E ti si onaj što tapše na svaku sliku diktatora!

  9. Pokazao je koliko je pazljiv i nezan,sve pohvale! E tako radi odgovoran i ozbiljan predsednik koji voli svoj narod.

    1. sram vas bilo, neljudske tvorevine, šta treba da uradi bolesni narcis pa da i vi kažete – dosta?! prekardašili ste, ovo vam je najbolesniji ispad ikada!

    2. Vidim da si upoznat(a), aj ako si čovek, daj telefon na kome može da se piše Vučiću, igrom slučaja znam veliki broj majki koje bi mu se obratile, siguran sam da bivajući odgovoran i ozbiljan, neće moći da odbije..

    1. Nema mentalno zdravih, ima samo ne pregledanih! Prvo Uverenje pa onda u kandidaturu!

  10. Meni je bio dovoljan samo ovaj deo teksta „Zamislite kako bi izgledale društvene mreže…“ Gledas dete kome je ogranicen pristup zbog bolesti ali to je manje bitno od sta misle drustve mreze…

    1. Dakle tražeći izgovore za svoje bestijalnosti samo proizvodi nove bestijalnosti. Ne može da se ne oda. Mučna zabludelost o sopstvenoj nepogrešivosti tera ga samo u dublji ponor

    1. Poseta na poziv bi bila redu da sa njim nisu isli i novinari. Ovako poseta postade promotivna ili antipromotivna.

  11. Ne zna se da li je bolesniji ON ili majka bolesnog deteta a da ne pricam o zdravstvenom osoblju u pratnji ovog generalno „bolesnika“ na vlasti u Srbiji. Da li ima granice bahatosti i bezobrazluku i da li ima neko ko ce ovom diktatoru samozaljubljenika u sebe da kaze „BRE, DOSTA JE BILO, O … U“.

  12. nakon jedne od najvećih brljotina koju je izveo javno, još i laže! svi smo videli da je uleteo u sobu, iako je lekar rekao – ne! i šašoljio i trljao glavuđu o glavu deteta… prestrašno i neoprostivo!

    1. avav se svadjao sa rodjenom majkom u emisiji na happyju povodom cinjenice koliko je imao kila kada se rodio.
      Problem je u tome sto je rodjenu majku ubedjivao da on zna bolje koliko je imao kila od nje na rodjenju.
      Individua sa takvim deliricnim ponasanjem je predsednik drzave.
      Znati bolje od svoje majke sopstvenu kilazu na rodjenju, je primer vrhunca ludila.

  13. Definitivno,predizborna kampanja je počela.
    Sa pesmom Balaševića.“Dno dna“

  14. Da, da, da, bitno je šta će, ili šta bi, rekle „društvene mreže“. Bezbednost i potencijalna opasnost zbog ugroženosti nečijeg života i zdravlja je, pretpostavljamo, „deveta rupa na svirali“! Bolje da je ćutao, ili pokušao da nađe neko suvislije „opravdanje“, ako je to u ovom slučaju i moguće, umesto što je na ovaj način postigao još jedan autogol i to u nizu.

  15. Nisam lažna elita, a još manje društveni talog, ali ipak mislim sve najgore o poseti teško bolesnoj deci (istini za volju – i o svemu ostalom što radite). A šta ste Vi, Vođo? U koju od ponuđenih kategorija biste sebe smestili?

  16. „Zamislite kako bi izgledale društvene mreže i šta bi mi rekli da sam rekao da neću da se slikam sa detetom“

    Nisam ni sumnjao da se nije vodio parolom sta ce proci dobro medju narodom.

  17. Zasto si onda sa sobom vukao kamere.Da pokazes da si obicni prostak?Vidjamo te na televiiji svaki dan i dosadio si i bogu i ljudima.

    1. Bestijalnosti nikad kraja ali ipak kada su ovakvi svemocnici mislili da sve mogu i sve smeju, padali su a da toga nisu ni bili svesni Tako ce i ovaj, ime mi se vise gadi da mu spomenem.

  18. Najsmešniji su oni koji kažu: na šta bi to ličilo da je Vučić odbio poziv deteta da ga poseti i da se slika. Pa ta deca su tu na Institutu dugo i predsedniku, da je stalo, mogao je da ih posećuje svaki dan, ali ne, on je izabrao baš kada je zbog gripa ta poseta zabranjena. Jer je njegovo pravilo: ja sam taj koji odlučuje , ja sam zakon, moja je prva i poslednja.Zar ne bi bilo humanije i medijski bolje ocenjeno da je rekao: otići ću u posetu čim prestane zabrana zbog gripa. Ali i tada bi trebao da nosi masku.

  19. Šta bi bilo da te je dete zamolilo da podneseš ostavku. Verovatno ne bi imao srca da mu tu molbu uslišiš. Prevarantu i maninpulatoru.

  20. Sta ces tamo,sa kamerama,novinarima i svitom kada su zabranjene posete a tek da se slikom promovises.Sramota je sto ti je uopste palo napamet da udjes tu se vidi koliko razmisljas o toj deci sa vec oslabljenim imunoloskim sistemom.Sram te bilo,dokle ces da zamenjujes teze?

  21. Hahaha ma ja ne verujem šta ovaj priča i radi… Koji smo mi cirkus od države…

  22. Ovaj čovek je definitivno za izolaciju u jednoj zdravstvenoj ustanovi imena našeg poznatog pisca i lekara…

  23. Predsedniče, već punih 11 nedelja desetine hiljada gladnih, bolesnih, opljačkanih, obespravljenih, poniženih pozivaju vas da ime se obratite.
    Zašto im se ne obratite javno predsedniče?

  24. Nije ugrozio samo dečaka Zlatana(želje za brzo ozdravljenje),ugrozio je i drugu decu sa tog odeljenja zajedno sa svitom,a posebno sa novinarima,snimateljima i pomoćnim radnicima koji su bez ikakvih zaštitnih srestava u prostoru sa najtežim bolesnicima(pogledati fotografije).Nisam elita,nisam talog,nemam pet kompanija(i šta to znači u ovom kontekstu),već običan penzionisani profesor sa malom penzijom.

  25. Poštovani gospodine Predsedniče, hvala Vam što me uvrstiste u društveni talog, jer se usuđujem da Vas kritikujem, ja, lekar preko 65 godina, od toga 40 u službi, većinom na visokim rukovodećim položajima zahvaljujući diplomama koje sam poštenim učenjem i radom stekao (specijalista, primarijus, doktor nauka, naučni savetnik, član Akademije medicinskih nauka), uzgred, oficir NOVJ i član SUBNORa sa četiri odlikovanja iz rata i mira.
    E pa, sada ja, kao lažna elita i društveni talog, ponovo Vam kažem da ste, uz podršku Vašeg nesavesnog ministra zdravlja i neodgovorno i nedopustivo popuštanje rukovodstva te ustanove, zajedno sa buluimentom snimatelja i pratnje, a Vi bez bolničke uniforme, sa nonšalantno puštenom maskom za zaštitu i u svome odelu, bez kape na glavi, ušli u strogo zabranjeni prostor po svim svetskim medicinskm pravilima, u prostor u kome se nalaze imunonezaštićena deca koja boluju od najtežih hematoloških i onkoloških oboljenja i uz to
    sebi dozvovili da se svojim licem i svojim dahom maksimalno približite tome jadničku.I još ste se oglušili o stidljivo-plašeči izgovorene reči da se tu ne može. Za tako nešto bi svako od osoblja bio primerno kažnjen. A Vi se branite preudohumanim objašnjenjem umesto da kao čovek priznate da ste pogrešili.
    Da ste čovek, Vi bi se izvinili za ovakvu neopreznost, a Vi umesto toga sve nas iz „lažne elite i društvenog taloga“ koji se usuđujemo da Vam ovo zameramo, čašćavate uvredama.
    Hvala Vam. Sva sreća što je i za uvrede važno od koga potiču i zbog čega.

    1. BRAVO ovo je pravi i savesni odgovor jednog humaniste jednom bahatom nikogojevicu i prostacini, hvala jos jednom od srca gospodine doktore.

  26. Eto ljudi, sad znate da su komentari na drustvenim mrezama vazniji od zivota jednog deteta.

  27. Ne mogu da odbijem jeftine političke poene, kad već ne umem i neću da zaradim političke poene zasnovane na stvaranju uređene države.

  28. Da li ova poseta znači da pare za lečenje dece više nećemo morati sakupljati putem SMS i da će država finansirati lečenje svakom detetu i u inostranstvu, ako je potrebno? Strašno je na šta su sve spremni političari zarad lične promocije, ali još je strašnije što ima onih koji će se ovome diviti i iznalaziti najfantastičnije razloge i opravdanja, a kad im ponestane mašte izvršeće neko poređenje sa prošlom vlasti koja je bila gora od ove nevaljale. Ko je u srpskoj političkoj priči gori negativac, teško je reći, mrtva je to trka. Ono što je za nas kao narod najtragičnije, nema pozitivca, ni jednog. Svi koji misle drugačije odoše, ili ćute, jer uviđaju da nema vajde, ili šetaju da barem umire savet i da mogu sebi sutra da kažu da su pokušali da učine nešto. Bilo da odlazimo, ćutimo, ili šetamo (ili kuckamo komentare), naše političare to mnogo ne deranžira. U Srbiji neko može da ušeta u bolnicu kod deteta koje boluje od leukemije (znači imunitet 0) u vreme kada su posete zabranjene zbog gripa, i to sa sve svitom i kamermanom, samo zato jer trenutno obavlja funkciju predsednika. Ili, može na primer da ušeta u VMA kod teškopovređene voditeljke na intenzivnoj nezi, jer se zove Željko Mitrović, iako ni njenom vereniku nije bilo dozvoljeno da je poseti. Ovde imamo ljude koji apsolutno nemaju osećaja za red, za pristojnost, obzir prema nekome…, a sa druge strane masu naroda koji jadan u svojoj bedi više i nije u stanju da primeti šta je ovde pogrešno.

  29. Moj jedanaestogodisnji sin kaze da bi porucio predsedniku da se ne priblizava deci!Moze se desiti da kada porastu postanu kao on.

  30. Postovao sve zdravstvene procedure? Pa prva i jedina na snazi tog dana je da je proglasena epidemija gripa i da su sve posete bolnicama zabranjene! U startu ste prekrsili tu zdravstvenu proceduru i sa gomilom kamermana, telohranitelja i ostalom svitom, usetali medjublesnom decom! Vi ste sledili svoju proceduru, proceduru bahatosti kojom nas ponizavate godinama vec. I ne zamenjujte teze, nismo umobolni. Mada, koliko ste vec dugo na vlasti, i to postaje upitno.

  31. Boga molimo da ovom bolesnom detetu ima leka, i da živi blizu veka.

    No, tebi, Vučiću, leka nema… Čak i da ga tražiš. U analima srpske medicine ne postoji zabeležen takav slučaj kao tvoj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.