Vučić: Ne interesuju me procedure, 'Narodni front' će dobiti klima uređaje do subote 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga je „sramota da govori“ o nedostatku klima uređaja u beogradskom porodilištu „Narodni front“, kao i da će one biti ugrađene, mimo procedure, u naredna tri dana.

Vučić je u izjavi za televiziju Pink iz Londona, gde će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice, rekao da je za nedostatak klima uređaja čuo preko medija, kao i da je to odgovornost onih koji upravljaju porodilištem, a koji o problemu nisu govorili. „Sramota me je da o tome govorim. Pošto niko od prethodnika nije uložio ništa, mi ćemo da gradimo novo. Izgradnja ‘Narodnog fronta‘ počinje sledeće godine, biće potpuno novo prodiliste za sve naše majke“, rekao je Vučić.

On je kazao da je, čim je čuo za problem sa nedostatkom klima uređaja u porodilištu, pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara, kome je rekao da bez sprovođenja procedure javne nabavke kupi klime.

„Pozovi majstore, kupi te klime, ne interesuju me procedure, recite – ja sam kriv i vidite može li u subotu da sve radi“, prepričao je Vučić svoj razgovor sa ministrom zdravlja.

Vučić je kazao da je, zbog ekstremno visokih temperatura vazduha, prethodnih dana premašena potrošnja struje kakva je „za Svetog Nikolu“, tokom zime. „Uvek je 18. na 19. (decembar) najveća potrošnja. Ovo je sad prešlo Svetog Nikolu za deset megavat sati, bukvalno neizdrživo, ali evo izdržavamo“, rekao je Vučić govoreći o stabilnosti energetskog sistema u vezi povećane potrošnje struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari