Vučić naučnoj zajednici: Ne skrivajte se, građanska je dužnost da iznesete stav o projektu Jadar 1Foto: Printscreen/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se odluka o eksploataciji litijuma neće donositi bez stavova naučne zajednice, navodeći da ona mora da se zasniva na razgovoru, znanju i činjenicama.

„Želeo sam da prisustvujem sastanku kako bih vas pozvao da obavite svoju građansku dužnost povodom projekta Jadar, da ne budete na strani koja je za ili protiv apriori, već da postupite u skladu sa svojim znanjem“, rekao je Vučić, koji je učestvovao na sastanku predstavnika naučne zajednice posvećene ovom projektu.

On je zatražio od njih da se ne skrivaju već jasno iznesu stav zasnovan na činjenicama, navodeći da je to pitanje građanske hrabrosti ali i obaveze koju svi zajedno imaju prema državi.

Istakao je da u javnosti postoji „niz teorija zavera“ povodom mogućeg iskopavanja litijuma ali i racionalnih strahova, navodeći da i on ima bojazni od nekih stvari u tom projektu.

„Interes je države da nastavim sa reindustrijalizacijom, ali to ne sme biti po cenu zdravlja ni jednog jedinog čoveka“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari