Vučić o dokumentarcu "Ja, Aleksandar: Državni gambit": Takvo suđenje nije zabeleženo ni 45. ni 46. godine 1Foto: printscreen / TV Pink

Predsednik Srbije Alksandar Vučić je tokom gostovanja u Nacionalnom dnevniku na TV Pink komentarisao dokumentarni film N1 „Ja Aleksandar: Državni Gambit“ za koji je rekao da nema drugu stranu i da nije fer i demokratski.

„Napravili su atmosferu u kojoj je sve dozoljeno, oni su tamo meni stvarno sudili, postavili su stolicu pa je stolica trebalo da odgovara da li se kaje što nije bilo Vučiča na osuđeničkoj i optuženičkoj klupi“, rekao je Vučić.

„Najlakše je biti ubedljiv u osudi prazne stolice, kada neko nema mogućnost da vam odgovori onda je to veoma jednostavno. Ovde nema druges strane, to nije demokratski i nije fer“, dodao je on.

„Ako hoćete da idete do kraja da nekoga satrete, kažite da vam je to cilj, da sudite stolici, da izmislite optužnicu, da iznoste presudu i da mi sudite za vreme kad nikakve veze sa politikom nisam imao“, nastavio je predsednik.

On smatra da su producenti filma imali zadatak da ga „ocrne“.

„Dobili su zadatak, ?morate da ocrnite Vučića?, pišite, govorite, izmišljajte šta oćete i presuda mora da bude na smrt“, rekao je on.

Rekao je i da takvo suđenje, u metaforičkom smislu,  nije zabeleženo od kraja drugog svetskog rata.

„Ovakvo suđenje nije zabeleženo ni 45. ni 46 godine, bila su mnogo pravičnija suđenja od ovog, kakvo su metaforično govoreći, protiv mene izveli“, izjavio je Vučić.

„Oni su u prethodna dva dana pokazali kako će da izgleda ova kampanja. Ja nemam deset sati vremena da im odgovaram na gluposti, imam pametnijih stavri kojima treba da se bavim“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari