Vučić o hapšenju Sergeja Trifunovića: Niko se od njegovih iz partije nije javio, a reagovali su na zadržavanje estradne umetnice 1Foto: Printscreen / TV Pink

– To je bio samo moj posao, kao predsednika Srbije. Moj posao je, šta god rekli da štitim interese građana Srbije i to ću da radim do kraja svog mandata – prokomentarisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svoj zahtev za oslobađanje glumca Sergeja Trifunovića, koji je uputio hrvatskim vlastima.

On je primetio da se nisu javili iz „njegove partije čiji je bio osnivač, ali su zato deset puta reagovali na samo zadržavanje jedne estradne umetnice na granici sa Srbijom, kojom nije zabranjen ni ulazak u Srbiju, koja nije ni hapšena, ni pritvarana“.

– A sada kad je čovek osuđen na 59, 60 dana zatvora uslovno i zabranom ulaska, pa se pitam samo se jeste li primetili da to gotovo da nije vest u regionu, ni u sarajevskim, ni u podgoričkim, ni u zagrebačkim medijima – rekao je Vučić gostujući na TV Pinku.

Po tome se, kako je kazao, mogla videti sva priroda licemerja, dvostrukih aršina i laži koje se šire u regionu i delueEvrope.

– Kada je ta estradna umetnica zadržana nekoliko desetina minuta Vučić je dikator, Srbija je diktura. Kad je advokat Berić osuđen na 15 dana zato je pevao pesmu u svom automobilu na teritoriji Srbije i okačio na svoj Fejsbuk, uhapšen je i 15 dana odležao u zatvoru. Naš je problem što smi mi Srbi najveći autošovinisti. Mi imamo lažnu elitu u kojoj caruje antišovinizam kao dominantna ideologija. Mrzimo sve i protiv smo svega, nikada nismo ni za koga, jer smo samo mi pametni na svetu, a najviše na svetu moramo da mrzimo Srbiju i sve što Srbija uradi i sve što se u Srbiji dogodi. Želim srećan i uspešan povratak Sergeju Trifunoviću. Verujem da će se kad se vrati oglasiti i stranke čiji je osnivač da kažu da im je bilo žao što je bio uhapšen – rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari